От х:

Днес в x:

Хотел в Слънчев бряг печатал фалшиви евро и долари

Фалшиви евро и долари са печатани в хотел „Кантилена 2“ в кк "Слънчев бряг", съобщиха от спецпрокуратурата. Обвинителен акт срещу четирима душа е внесен в Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за производство на неистински банкноти и разпространението им в страната.

Обвиняемите са задържани на 20 октомври 2018 г. при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Слънчев бряг и в Пловдив. В подземния гараж на хотела е открита оборудвана за целта печатница. На мястото са задържани ръководителят на групата Иван Тодоров и съдържателят на хотела Александър Крихтин, докато печатали банкноти. Иззети са 23 009 листа с отпечатани и изображения на неистински банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски долара, или елементи от тях (заготовки).

Според прокуратурата Тодоров е бил ръководител на групата и лично е контролирал производството на фалшификати и разпространението – при 4 доверителни сделки продал на служител под прикритие общо 301 неистински банкноти от по
100 евро и 297 банкноти от по 50 долара. В дома му в Пловдив са открити още 23 009 броя готови фалшиви банкноти в евро и долари на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски долара.

Крихтин, който предоставил помещение за нелегалната печатница, бил ангажиран пряко в производството на фалшините банкноти, включително и осигуряване на консумативи за изработката им.

Иван Тодоров и Александър Крихтин са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“. На 19 юни 2019 г., след внасянето на обвинителния акт срещу тях, е разпоредено превеждането им в Софийския затвор. Другите двама
предадени на съд участници в групата са с определени парични гаранции от по 5000 лева.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини