От х:

Днес в x:

11 °C

Единайсто издание на Празника на изкуствата „Денят на Нели“

За единайсти път в СУ “Йордан Йовков“ посрещнаха гостите си на най-уникалния празник, посветенна Нели Черкезова, възпитаничката на училището, която завинаги остана на 22 години, но ни завеща неутолимия си стремеж към красота, пресъздавайки го в произведенията си.

Още на миналогодишното издание бе обявена темата „Е, аз ти споделих, почни и ти, разкажи за своите илюзии, мечти”. Вразличните конкурси– литературен, за рисунки и за фотографии можеха да участват всички ученици от първи до дванайсти клас, а също и учителите от училището.При журитата по всички раздели постъпиха 42 рисунки, 35 литературни творбите и 15 фотографии, които те много отговорно класираха. 

След като благодари и поздрави всички, направили този уникален празник възможен, тази година доктор Черкезов предостави връчването на наградите на своя син  Димитър Черкезов, който работи в столичната болница „Токуда” и специално дойде, за да участва в празника. Черкезов младши и директорът на училището  Недялка Кюпрюджиева връчиха на всички отличени специално подготвените от семейството подаръци и грамотите, подготвени от училището.

В категорията стихотворение във възрастова група от 1- 4 клас първа се класира Есил Касаб /4 а клас/, а второ и трето място спечелиха Емре Ахмед /2 в кл./ и Даная Крумова /4 б кл./. При 5-12 клас бяха отличени Александър Гинчев /11 б кл./, Илайда Айтан /8 а кл./, Любомира Соколова /6 а кл./,а поощрителната награда получи Веселина Ангелова /8 кл. СОУ „П.Р.Славейков”/.

В категорията приказка на първото място зае Харика Рамадан /7 б кл/, второто Анделина Дюлгерова /4 б.кл./и третото -  Даниела Ангелова /8 б кл./.

В категорията  разказ първото, второто и третото място спечелиха съответно Назлъ Мурад /6 в кл./, Еда Мехмедали/ 6 в кл./, Никол Василева /6 а кл./, а поощрителната награда получи Даниел Тихов от 2 в клас.

В категорията есе нямаще възрастови групи, а наградите  грабнаха Бурчин Кезим /5 а кл./, Синем Али /8 а кл./, Стефания Стефанова /5 а кл./, а журито поощри Гюлсюн Касим от 5 а клас.

В категорията  рисунка възрастовите групи бяха три. В първата възрастова група от 1-4 клас наградените са: Мелис Вели /4 а кл./, Сирма Камарева /2 а кл./ Ниса Зенгин /1 в кл./. Във втора възрастова групата, 5-7 клас бяха отличени: Мелин Вели /7 б кл./, Павел Панайотов /5 б кл./, Харика Ибрямова /7 б. кл./, а в третата - /8-12 клас/  Мелек Хасан /8 а кл./, Елис Кезим /8 а кл./, Дефие Сабриева /8 а кл./.

В категорията фотография наградените бяха от две възрастови групи 5-8 клас и 9-12 клас. И първата  бяха класирани:  Бурчин Кезим /5 а кл./, Джихан Азис /8 б кл./ и Керем Сафет /8 б кл./. Поощрениеполучи Александър Делчев /8 б кл./. Във втората - класирани бяха Ангел Атанасов 11 б клас на първо и на второ - Християна Чакърова от 9 а клас.

Учителките Минка Симитчиева и Людмила Желева също бяха наградени в категорията стихотворение.

Голямата награда, този път специално изработена керамична пиета с образа на младо момиче, получи Александър Гинчев от 11 б клас, който няколко поредни години печели първото място в раздел поезия.

В празника на изкуствата „Денят на Нели” участваха и ученици, и учители. Директорът на училището Недялка Кюпрюджиева пък призова йовковци да се проявят и в следващото издание на празника, като се вдъхновят от новото мото на конкурса, отново почерпено от творчеството на Нели Черкезова – „Душата отива там, където й харесва”. Доктор Черкезов, подари на училището оригинален часовник и пожела той все така да отброява най- заслужаващото и имащо смисъл време, посветено на творчеството, красотата и добротата.

От името на областния управител Никола Чанев поздравление и букети поднесе Вилдан Сефер.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
19 окт 2019
Последни новини