От х:

Днес в x:

Концерт и поход срещу рака на гърдата организират в Димитровград

На 13 юни 2019г. от 19.00ч. на бул.България /срещу Новата автогара/ ще тръгне първия за страната Благотворителен поход срещу рака на гърдата. От 19.30ч. ще стартира и концерт в подкрепа на каузата на пл."Поезия". Участие ще вземат фолклорните групи "Гайтани", "Гайтанчета", "На мегдана", Балетна школа "Катлея", вокална група "Слънчогледи" при ОП "Детски и младежки център".

Кампанията е подкрепена от AVON. През 2018г. в Димитровград се проведе най-големият благотворителен концерт в страната, който превърна регион Хасково в най-големият дарител в кампанията на AVON за България. Тази година градът събрал най-много средства ще получи допълнително 10 000лв. от компанията за ремонт на Онкологично отделение, като такова в региона има в Хасково.

Целта на организаторите е да популяризират каузата и дадат повече гласност на борбата срещу рака на гърдата. Много често на събитията им идват и дами, засегнати от коварната болест, които получават своевременна подкрепа и насоченост към фондация "Една от 8" на Нана Гладуиш. Всяка година AVON прави дарения на фондацията, за да бъде оказвана психологична подкрепа, консултации с психолог, закупувани и изпращани на засегнатите жени сутиени, тюрбани и други.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини