От х:

Днес в x:

Дени Вилньов снима филм и сериал по „Дюн“

Изображение 1 от 2

    Сред бъдещите планове на „Уорнър“ е разработването на своя стриминг платформа. Тепърва предстои да разберем повече за нея, но вече знаем кой ще е един от предстоящите ѝ хитове – нов сериал от вселената на „Дюн“, при това от Дени Вилньов.

    В момента той снима своята игрална версия по култовия роман на Франк Хърбърт, екранизиран за първи път от Дейвид Линч през 1984 г. Новият филм е истинско стълпотворение от звезди. В главната роля на Пол Атреиди е Тимъти Шаламей, а негови партньори са Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Дейв Баутиста, Зендая, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа, Стелан Скарсгард и Шарлот Рамплинг.

    Вилньов се кани и да разшири вселената от фантастичните романи на Хърбърт. Той ще режисира пилотния епизод на сериала „Dune: The Sisterhood“, фокусиран изцяло върху женските образи на прочутия автор. Джон Спейтс, един от сценаристите на „Прометей“ и на новата версия на „Дюн“, подготвя сценария за бъдещия телевизионен хит.

    На фона на интергалактическата империя на Дюн, „The Sisterhood“ ще разказва за тайно сестринство, известно като Бин Джезърит. Сестрите от тази школа тренират телата и съзнанието си с години, за да придобият сили и умения, които изглеждат магически за останалите. Те преследват свои собствени планове, които в крайна сметка ще ги отведат на тайнствената планета Аракис, известна на своите обитатели като Дюн.

    „Уорнър“ явно имат още планове за разширяване вселената на „Дюн“ и те включват освен филма на Вилньов и сериала, комикси, видео игри и дигитално съдържание. Всички тези планове ще зависят от успеха на новия филм, чиято премиера предстои на 20 ноември 2020 г.

    Източник: cinefish

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини