От х:

Днес в x:

Хасковлии се жалват от теч. ВиК едва смогва с авариите

    От теч на улица "Захари Стоянов" в хасковския квартал "Каменни" се жалваха читатели на Haskovo.net. На пътното платно се излива тънка струя вода, стичаща се до Професионалната гимназия по лека промишленост.

    Обитателите в района разказаха, че миналата седмица в понеделник от ВиК-Хасково отстранили повредата, но непосредствено след това избила вода, която продължава да тече вече цяла седмица. Двама от живеещите в съседство - Асен Джамбазов и Бойко Чукаров обясниха, че техни близки сигнализирали за повредата във водното дружество, но нямало реакция от тяхна страна.

    От ВиК-Хасково обясниха, че са запознати със ситуацията, но допълниха, че са натоварени с множество аварии и канализационни проблеми. "Работим приоритетно", заявиха от водното дружество и допълниха, че до края на седмицата повредата ще бъде отстранена. Поясниха, че проблемът на улица "захари Стоянов" е заради амортизираната тръба, от която избивала вода на различни места. При поставянето на скоби, таенето спряло, но след засипването отново се появило. От ВиК призоваха гражданите за търпение.

    Действително днес сутринта екип на ВиК започна отстраняване на друга повреда на улица "Цар Страшимир", където се лееше значително по-голямо количество вода. Освен това в града имало още няколко сериозни повреди.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Св
      Свидетел
      18 -3
      11:44, 11 юни 2019
      Един работи десет го гледат отгоре. Как да се оправят нещата
    • 2
      Jo
      John
      4 0
      14:02, 11 юни 2019
      няма ли кой да сезира общината за незаконно преустройване на гараж в офис?
    • 3
      Гр
      Гражданин
      16 0
      14:11, 11 юни 2019
      Абе,какво ти пука,че ще стане 5 лева водата.
      Сега като се вземи кредитчето от ВиК ( Ипотечен кредит) за по "качествена" вода,като в кв.Република,пак няма да плащат вода,защото НЕ може без вода да се ограничават жизнения цикъл на живот ,на малцинството РОМИ (демек ц*****),а пък и идват местни избори,и 5 лева да става водата в Хасково,пак няма да е качествена ВиК мрежата,и качеството на водата и всичко свързано във ВиК Хасково.
      Междувременно имам една тема за подаване като сигнал към haskovo.net ,а тя е каква е тази лихва от 0.01 лв при неплащане на водата?
      Аз редовно си плащам водата и ако закъснея 1 ден,веднага имам лихва 0.01 лв.
      А, абонатите на кв.Република колко като сума имат за плащане и КОГА ще се издължат към ВиК Хасково?
      Благодаря предварително!
    • 4
      Аз
      Аз
      4 -2
      15:12, 11 юни 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Преди 2, 3 години имахме подобен проблем като този на у-ца "Захари Стоянов". Седем осем пъти бродягите на ВИК разкопаваше слагаше скоби или дървени тапи, засипваше тръбата и часове след това "поправената" тръба отново аварираше. Следваше седмица, две чакане на бродягите на ВИК отново да дойдат, да разкопаят, да "поправят" авариралата тръба и така цяло лято. Дали на бродягите от ВИК, дали на феодалите във ВИК, дали някой "фактор" се намеси, но към в началото на есента при поредния ремонт бродягите от ВИК отстраниха старата - 30, 40 годишна тръба и поставиха нова. От тогава в този участък аварии няма, но за едно лято изтекоха десетки кубика вода, половината от която я плащаме ние обикновените данъкоплатци.
    • 6
      58
      5879607
      1 0
      22:12, 11 юни 2019
      1во )
      Много се краде от Поръчките които отиват в ръцете на "наши кметски хора" - 3-4 кмета подред
      2ро)
      Гяурите са тъпи и не използват съвременни технологии за рехабилитация на ВиК мрежата
      https://www.google.com/search?q=Cured-in-place+pipe&pws=0&gl=us&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjev_O-kOLiAhUvh-AKHSBtCcwQ_AUIEygE&biw=1319&bih=613
      ей тва е масово по цял свят .....
    • 7
      No
      Nostradamus
      4 0
      22:36, 11 юни 2019
      Днес от ВиК ми поискаха 66 лв. и да чакам 15 работни дни, за да нанесат върху скицата ми 2 черти. Водело се съгласуване на скица... Ба си мамата!
    Последни новини