От х:

Днес в x:

Вечерна литургия във „Възнесение Господне” преди Спасовден

    По стара традиция в късния следобед днес, ден преди православния празник Възнесение Господне, в едноименния хасковски храм в парк "Ямача" бе отслужена вечерна литургия. За първи път от незапомнени времена нямаше традиционния варен фасул. Според отец Златко имало боб и пари, но нямало майстор, който да приготви гозбата.

    Православната църква ще отбележи утре Възнесение Господне или както денят е популярен Спасовден. Празникът се отбелязва на четиридесетия ден от Великден.

    Смята се, че в нощта срещу Спасовден небето се отваря и от него слизат ангели, които помагат на бездетните да заченат, а на болните да оздравеят. Затова има традиция и до днес жените, които искат да имат рожба да спят в храма или около него в тази нощ.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Г-
      Г--н Михайлов
      9 -3
      20:11, 5 юни 2019
      Точно като на Рамазан Байрам- Църквата не може да побере вярващите и за това се молят на тротоара пред храма!! Българинооо,колко пъти да казвам,че си на Коледа Християнин,на 3ти март Патриот и после цяла година Идиот! Те ти булка Спасовден!
    • 2
      08
      0898-090
      2 -1
      20:14, 5 юни 2019
      Демек Отче Златко се е сблъскал с класическия Български проблем
      "Много Шефове , малко Шерпи":))
      ....
      А всичките Хасковлии палят дебели като "магарешки мамул" свещи и се бият в гърдите "Аз съм Християнин" :))
    • 3
      Ру
      Русофил
      7 -5
      20:33, 5 юни 2019
      Поредните манипулации на поп Златко за друго пари има ама за един постен фасул нямало майстор ....Тарикатски попски номера ..
    • 4
      Г-
      Г--н Михайлов
      3 -2
      22:38, 5 юни 2019
      Вчера в статията за Байрам се нахвърлихте като глутница вълци над стадо овце! Днес не виждам един "Умник" да коментира!! Задавам си въпроса дали не е прав оня Кенански Шебек( Българин на всичко отгоре) като ви казва че гяурите продължават да служат на Чорбаджии и Бейове!!!
    Последни новини