От х:

Днес в x:

13 °C

„Орфей“ с награда от Националния фестивал „Нека пеем заедно“

Изображение 1 от 2

  Само ден след като получи наградата си от международния фестивал „Млади таланти“ в София, детски хор „Орфей“ към Младежкия център в Хасково получи престижна награда от Национален фестивал „Нека пеем заедно“ в Свиленград. Хасковските певици се включиха в надпреварата за изпълнение на песен от композитора Александър Текелиев, която се провежда за първи път в рамките на фестивала. Авторитетното жури с председател - самият композитор единодушно присъди наградата на орфейци, които изпълниха песента „Край лагерния огън“. Изпълнението впечатли комисията не само вокално, а и с перфектния съпровод на пианистката Красимира Генева. Така детски хор „Орфей“ стана първия носител на Наградата за изпълнение на песен от български композитор.

  „Хор „Орфей“ – пазете, обичайте и пейте винаги с „Орфей“ в душите си! Обичам ви!“. написа проф. Текелиев в Почетната книга на хора.

  Членове на журито бяха и маестро Славил Димитров – Председател на УС на БХС и диригент на Национален филхармоничен хор „Св. Обретенов“ – София, маестро Кирил Търпов – артистичен директор на фестивала, Председател на фондация „Музикална младеж“ и диригент на хорова школа – Свиленград и д-р Илиян Парасков – вокален педагог. Във фестивала участваха формации от Пловдив, Свиленград и Хасково. Наградата „Млад диригент“ получи Джулия Узунова – диригент на подготвителния състав на хор „Детска китка“ – Пловдив, а наградата на кмета бе присъдена на Емилиян Бърдарски от София.

  С диплом за успешно участие и плакет бе отличена и подготвителната формация на „Орфей“.

  До края на концертния сезон на певиците на Елена Цветкова имат много наситена програма. Утре – 6 юни е годишният концерт на „Орфей“. Той ще се състои от 18 ч. във вътрешния двор на историческия музей – място, което е откритие на диригента на хора и любима сцена в горещите летни дни. На 25 юни пред Младежкия център камерна младежка формация на хора ще пее заедно с рок група „Хала“ в концерт, организиран от сдружение „Орфей 1977“ и финансиран от община Хасково по програма „Културни инициативи“. Последното участие на децата ще бъде на 26 юни заедно с Орлин Горанов и Маргарита Хранова, под съпровода на плевенска филхармония. За този концерт певците получиха покана от диригента Левон Манукян.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини