От х:

Днес в x:

10 °C

На Илиева нива почетоха 106 г. от трагедията на бежанците от Тракия

Изображение 1 от 6

  Възпоменателната церемония се състоя на Илиева нива по повод 106 години от трагедията на бежанците от Тракия, съобщиха от областна администрация. Националният младежки събор „Илиева нива 2019“ се организира от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова с подкрепата на Съюза на тракийските дружества. Официални гости на поклонението бяха вицепрезидентът на Републиката Илияна Йотова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, представители на тракийските клубове от цялата страна, наследници на бежанците.

  „Илиева нива е място за поклонение и за дълбока скръб. Илиева нива е българската светиня, напоена с невинната детска кръв и с реките от сълзи на потомците на избитите тракийци. Но колкото и силна да е болката ни, ние не можем да променим миналото. Можем единствено да живеем така, че днес и утре, и никога повече,  да не се случват чудовищните зверства, станали тук преди 106 години“, каза в словото си Станислав Дечев. 

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Дечев говори за ЧУДОВИЩНИ ЗВЕРСТВА и е точен Но да го попитам ---вашият представител в ЕИП Ал Йорданов а и съмишленикът ви Харалан -------- антрополог говори съвсем други неща --за гостоприемство и присъствие На кого да вярва народа или при всяка смяна на правителствата да сди сменяме чипа
  • 2
   98
   987098
   3 -2
   05:31, 2 юни 2019
   Мутрите на Боци Маймуната и Башибозука на Манго Доган избиха 2 милиона Българи
   .....
   Областния и всеки който ги подържа е съучастник в тия убийства
  • 3
   55
   55431111
   0 0
   15:48, 2 юни 2019
   Кирчо банката съча там ли е, все нагаждачи. Дядо ми, баба ми, затворена страница. Viva Evropa. Там е истината, кой е млад, терминал 1 или 2. За бедняци терминал 1,. Изгониха кокалите им, от гроба не ги вдигайте тракийците.
  • 4
   55
   55431111
   0 0
   15:51, 2 юни 2019
   .... Изгниха... А не изгониха,

  Хороскоп за 16.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  16 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  16 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини