От х:

Днес в x:

Акция “Жълти стотинки“ за Хасково продължава на 1-ви юни

Акция „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца тази година е в подкрепа на събирането на средствата за детското отделение на Хасковската болница. На първи юни-Деня на детето в много пунктове в цялата страна ще бъдат събирани жълти стотинки, а тези които ги предават ще получат грамоти за участие в благотворителната акция.

Пунктът в Хасково е на централения площад, до Областна администрация и ще действа от 9 до 20 часа.

Акцията се провежда за 12 година, като всяка година се избира град столица на акцията.

В детското отделение на МБАЛ-Хасково се нуждаят от инфузионни помпи, инхалатори, аспиратор, пациентни монитори, ЕКГ апарат, стойки за системи, болнични легла за кърмачета, болнични шкафчета, постелно бельо за деца и придружители, столове, сгъваеми легла с матрак, готварска печка, гардероб двукрил, медицински бюра, шкаф за чисто болнично бельо, пейки и други консумативи.

Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.

Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година, достигнаха 62 876,09 лв. С тях за Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – АД в Стара Загора бяха закупени два съвременни интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация, а за Клиниката по Детска хирургия – кувьоз, ехограф в окомплектовка с микроконвексен трансдюсер, интраоперативен трансдюсер и линеен трансдюсер, дигитален видеопринтер и перфузор.

Средства се събират през цялата година. Могат да се предават на целогодишните пунктове в градовете, в които има такива, както и по време на големите ни акции на 1 юни – Деня на детето и 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец.

 haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    87
    8790679-
    2 0
    08:01, 1 юни 2019
    Ако вкарам няколко 30-40 Асковски Мутри и Бейове в Новия Кучкарник на хляб и вода ,
    може и някой жълт пендар да падне в урната :))
  • 2
    Di
    Dimmu
    0 0
    15:38, 1 юни 2019
    Да им вземем апартаментите и палатите, а те да чукат павета под охрана! Тогава за всички ще има!
Последни новини