От х:

Днес в x:

8 °C

Община Божурище продала 80 дка за 160 000 лв. вместо за 8 милиона

80 декара частна общинска собственост са продадени от община Божурище за общо 150 000-160 000 лв., вместо на реалната им стойност от 8 милиона лева. 

Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев, след акция на Специализираната прокуратура и служители от КПКОНПИ и СДВР тази сутрин в общината. От кметството са иззети компютри, документи и телефони. Събраните доказателства сочат, че от 21 ноември 2018 г. до 27 декември 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, кметът е нарушил служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, с което е създал условия за нанасяне на вреда на общината в значителни размери.

„Става въпрос за четири поземлени имота, които са частна общинска собственост. В предишен момент са били държавна собственост, но държавата ги е предоставила безвъзмездно на община Божурище. Логичното е да бъдат използвани в интерес на гражданите. В резултат на манипулирани търгове те са продадени на цена около 150-160 хил. лв.“, подчерта прокурор Гешев и допълни, че според експерти реалната им цена е около 8 млн. лв. Купувачите са четири – три търговски дружества и едно частно лице. Интересното е, че един от имотите е на висш магистрат – следовател на НСлС, който също ще бъде проверяван.

Кметът Георги Димов, заместник-кметът на общината, както и още едно длъжностно лице ще бъдат задържани. 

В общините се краде много и нагло, заяви зам.-главният прокурор Гешев. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    0 0
    19:05, 28 май 2019
    Иване че се краде много това го знаят и пеленачетата ти какво правиш за да не се краде --или само си вземаш тлъстата заплата
Последни новини