От х:

Днес в x:

"Демократична България" печели вота на българите в чужбина

При обработени 99.48% от протоколите на секциите извън страната, "Демократична България" печели 28.75% от гласовете, ГЕРБ - 22.16%, БСП - 15.42%. Това показват резултатите, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия към 7 часа сутринта.

За ВМРО са гласували 7.06%, за ПП "Възраждане" - 4.26%, за ДПС - 4.06%, за "Път на младите" - 3.10%. Десислава Иванчева е подкрепена от 2.96% от гласувалите извън страната, а ВОЛЯ от 2.09%.

"Резултатът е задоволителен, още повече, че нямаме субсидия и не сме парламентарно представени. Това са гласовете на свободните хора. Те ни дадоха надежда". Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

По думите му, ниската избирателна активност е резултат от отлив на гласоподаватели на ГЕРБ.

"Очевидно е, че БСП не може да смъкне ГЕРБ от власт и не е алтернатива на тази политическа власт. Абсолютно наложително е да се изведе нова политическа алтернатива. Тази подкрепа, която ние получихме, ни обнадеждава и ще работим много усилено за предстоящите местни избори да бъдем алтернативата на това управление", допълни Атанасов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини