От х:

Днес в x:

30 °C

За да имаш здрави зъбки ти при нас ела, всичко тук ще е игра!

ОТВАРЯМЕ ВРАТИТЕ И ДЪРПАМЕ ЗАВЕСИТЕ В ДЕНТАЛНИТЕ НИ КАБИНЕТИ САМО ЗА ДВА ДНИ ЗА ОСМА ПОРЕДНА ГОДИНА-ИНИЦИАТИВА ЗА БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ОТ 0 г. до 18 г., съвместно с РУБЕЛЛА, ELGYDIUM, ORBIT, LACALUT Bg, BILKA, ФРЕШ КОЗМЕТИК ВАРНА, АРОМА, ЛИНЕА ТРЕЙДИНГ ЕООД, SPLAT BG, АПТЕКИ ГАЛЕН, R.O.C.S., СЛАДОЛЕДИ UNKLE CHARLY, фотостудио КОНАС, басейн МИРАМАР Минерални бани- само на 30.05. и на 31.05.2019 г. По повод Деня на детето ви подаряваме безплатни дентални прегледи и хубав спомен от посещението в денталния кабинет.

Доведете вашето дете в дентални кабинети „ВЕНУС ДЕНТ”, ХХI век, етаж 2, офис 220 и ще получите безплатен стоматологичен преглед и съвет от екипа професионалисти, а Вашето дете ще научим как да обича зъбките си и как да се грижи за тях, ще го зарадваме с много подаръци и изненади...Заповядайте!

Бихме искали с ваша помощ –родителската да събудим апетита и желанието към опазването на зъбното здраве, към денталната профилактика у всички малчугани, които ни посетят. А защо не и да събудим интереса у някои от тях и да станат бъдещите ни зъболекари. Очакваме Ви и тази година, за да отпразнуваме заедно за ОСМА година поетата от нас Инициатива.

Заедно ще разбием митовете за меда и кърмата, и ще чуете истината за това. Ще се научите как да предпазвате кърмачето от млечницата, какви са правилата за предпазване на детето от кариес, защо трябва да поддържаме добра устна хигиена, какво трябва да знаят родителите за поддържане на устната хигиена на своите деца, как да се справим със зъбната плаката и как да я профилактираме, от какво са направени зъбите, как да усъвършенствате красотата в усмивката си. Ще ви научим как да накараме детето да седне на стола в стоматологичния кабинет.

Заедно ще преодолеем страха у малките пациенти от нас зъболекарите.

За всеки стоматолог денталното кресло, всички наконечници, духалки и борчета са инструменти на труда. А зъболекарският кабинет е любимото ни място, където повечето от нас -зъболекарите, прекарваме минимум 8 часа на ден. Но никой, освен нас, не може да го разбере- любовта ни към тази професия.

Тази инициатива е възможност за всеки от вас да надникне в „кухнята” на зъболекарските кабинети-да се запознае с дезинфекцията и стерилизацията на инструментите и апаратурите, с които лекуваме, да надникне как се подреждат всички наши мънички инструмени, да видите част от детайлите, които продуктират вашето зъбно здраве.

За голям процент от обикновените хора, стоматологичното кресло е равно на стола на инквизицията. Причините за тази символика се крие почти винаги в ранното детство и първия контакт на малчуганите със зъболекаря- защото те вече имат лош опит при друг стоматолог, защото вече имат болка или ги боли при хранене, от топло или студено, защото са чули от другарче в детската градина или от родител, колко е страшно да седнеш на зъболекарския стол, защото нямат доверие и не харесват зъболекаря си.

Затова:нека сме толерантни към страховете на малките ни пациенти, нека с личен пример и демонстрирайки нашето поведение пред тях да покажем, че е полезно да ни посещават в кабинета, за да ги предпазим в бъдещия им живот от зъбобол, нека не ги лъжем или заблуждаваме, нека ние сме спокойни и после да изискваме от детето да е спокойно, нека при лечението на деца да сме авторитет, без да сме авторитарни, нека да сме търпеливи, без да позволяваме да ни се качват на главата, нека да работим с вас -родителите в посока отговорност към оралното здраве на децата ни, като им даваме конкретни задачи, които вие-родителите да правите с детето вкъщи. Така вие няма да очаквате от нас да превъзпитаваме и променяме поведението на малчуганите в кабинета.

Нека да лекуваме и едновременно да играем с децата, нека бъдем като пожарникарите: да направим оглед и преглед и да предотвратяваме нежеланите пожари, а това са зъбните болки, за да не се налага да гасим пожара,да провеждаме сложни и неприятни зъбни лечения.

Нека, използвайки Инициативата по случай Деня на детето и празничната суета около него, да покажем веселата и приятна страна от посещението в кабинета. Защото езикът на тялото и тонът при общуването с деца е много по-важен от думите, които казваме.

Нека заедно с вас, родители, да покажем на нашите малчугани, че в денталните кабинети не лекуваме само диагнозата, а лекуваме конкретния човек. Всички тези проблеми ще дискутираме заедно с вас и дечицата, когато ни посетите.

Можем да сме полезни, като учим децата ни от малки как да се грижат сами за личната си орална хигиена. С подкрепата на нашите дентални партньори и на екипа от лекари и дентални асистенти, и сестри, ще предоставим на децата продукти и развлекателни материали на тема устна хигиена: продукти за устна хигиена, забавни материали, информационни пакети, книжки с развлекателна история.

Доброто настроение лекува най-бързо! Няма нищо по-красиво, носещо удовлетворение и сигурност от здравата детска усмивка!

Хороскоп за 24.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Настъпателни и импулсивни сте, а това най-вероятно ще ви донесе успех. Възможно е да имате известни колебания при избора на подход по важен за вас проблем. Ако се замислите и не се разсейвате със сигурност ще вземете най-доброто решение. Дайте си достатъчно време и не прибързвайте.
24.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Много вероятно е да останете изненадани от събитията, които се случват около вас. Запазете спокойствие и се опитайте да използвате възможностите, които ви се дават, за да установите равновесие. Промяна в плановете ви е възможно да ви постави в много по-добро положение отколкото сте се надявали.
24.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
24.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
24.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
24.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Излъчвате увереност и информираност, но ви е необходим и такт, за да имате успех в преговорите. Съдбата ви подава ръка, остава вие да направите това, което се изисква от вас. Не бъдете прекалено самонадеяни. Въздържайте се да давате мнение по въпроси, не касаещи пряката ви работа.
24.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Търпението ви е изчерпано и сте решени да сложите край на всички недоразумения около себе си. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да зачитате чуждите интереси наравно със своите. Бъдете готови да правите и компромиси. Може да срещнете трудности, но усилията си заслужават.
24.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре ще е днес да обърнете специално внимание на по-младите членове на семейството. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, за която той не е достатъчно подготвен.
24.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не сте в стихията си, затова се откажете от грандиозни планове за изпълнение. Пестете силите си за момента, в който вие ще определяте правилата. Можете да свършите доста полезна и неотложна работа днес, която няма да отнеме много от енергията ви.
24.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансът днес е на ваша страна, дерзайте. Ще получите изгодна оферта за това мобилизирайте силите си, момента не е за изпускане. С роднините ще стигнете до решение по интересуващ ви въпрос и заедно ще го реализирате. Физически сте добре, работете за подобряване на психическото си здраве.
24.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проблемите никога не свършват, но днес няма да ви се наложи да вземате важни решения. Сега се погрижете за собствените си нужди и тези на семейството ви. Заедно почивайте и се радвайте на живота. Спокойствието в дома ви е не по-малко важно от всичко останало. Има на какво да се радвате и от какво да сте доволни.
24.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки желанието да си почивате днес, важни дела ще ви изведат от дома. Решенията ще вземате сами, още повече, че събитията ще изискват адекватно присъствие и участие. Освободете се от ненужни и натоварващи мисли, които ви пречат да видите реално нещата, а в същото време ви измъчват. Има от какво да сте доволни.
24.08.2019
Последни новини