От х:

Днес в x:

Випуск 2019 си тръгна от СУ „Йордан Йовков“

На най-българския празник - Деня на българската просвета и култура, вСУ „Йордан Йовков“ изпратиха поредния випуск от абитуриенти. Випуск 2019 си тръгна от родното училище, за да поеме по пътищата на живота.

Точно в 9.00 часа в двора на училището бяха строениучениците, без ХІІ клас.След посрещането на училищното знаме тържеството започна с изпълнение на химна „Върви, народе възродени” в изпълнение на хор от учители и ученици.

След като звъня последният звънец за дванайстите класове, те заеха централната част на строя, водени от своите класни ръководители, Валери Шанев и Минка Симитчиева. И... тогава се появи Пипи Дългото чорапче, която в първия учебен ден на тази година бе записана в първи клас. Тя разказа какво е научила и дори рецитира стихотворението „Златни букви“.

В словото си директорът на училището госпожа Кюпрюджиева не само поздрави всички за празника, но напомни, че добрите резултати в работата на училището се дължат на съвместната работа на учители, ученици и родители.

Последва награждаване на ученици и учители, които бяха поздравени с „Македонска китка“ от детската фолклорна вокална група към СУ „Йордан Йовков“, с ръководител госпожа Матева.

С прощални слова от единайсти и дванайсти клас настъпи най-важният момент от тържеството – изпращане на Випуск 2019. Преди да се простят с училищното знаме абитуриентите пуснаха балони в небето и за спомен от този ден получиха малки сувенири, подарени им от тези, които след година ще заемат местата им.

Тържеството в училището завърши  и ученици и учители потеглиха към тържественото шествие.

клуб Журналист и клубФотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини