От х:

Днес в x:

11 °C

Ученици от "Смирненски" с призови места в Национално IT състезание

  Ученици от хасковското ОУ "Христо Смирненски" заеха призови места в Националното състезание по информационни технологии - IT "Знайко", провело се в Пампорово.

  Хасковското основно училище бе представено от 27 ученици от 1 до 6 клас, които са преминаха успешно предходните два кръга. Във финалния етап на състезанието хасковлии имат успехи в надпреварата по програмиране и в информационните технологии. Някои от тях имат индивидуални успехи, а други - за работа в екип. Младите програмисти трябваше да изпълнят различни задания, в зависимост от категорията, в която участваха. Те трябваше да изработят проекти и презентации с включени рисунки на различни теми.

  При учениците до 4 клас първи места в индивидуалното класиране заеха Мария-Веселина Василева и Десислава Енчева. На второ място е Петър Георгиев, а Йоана Траилова и Диляна Петрова са трети. Специални награди за оригинална идея получиха Тимучин Садула и Веселина Петкова.

  Екипът от петокласниците Илия Иванов, Александър Бакърджиев, Божидар Иванов и Живодар Марашев се класираха на трето място. В тази възрастова група специална награда за оригинална идея заслужи Михаил Тенев.

  При шестокласниците с първи места са Михаела Иванова в индивидуалната надпревара и екипът от трима ученици - Самир Касим, Ева-Мария Кирилова и Моника Димитрова. В тази възрастова група на трето място е екипът на Йешим Садула и Мина Колева. Специална награда за оригинална идея заслужи Емилия Димитрова.

  Групата ученици бе ръководена от учителките им по информационни технологии Добринка Делчева и Таня Денева, които поздравиха възпитаниците си за постигнатите успехи. Директорът на училището Венко Точевски също поздрави учениците и заяви, че сред тях вижда много бъдещи IT специалисти. Той добави, че предстои на 24 май да бъдат наградени всички изявени деца от школото, както и заслужили учители.

  Състезанието в Пампорово се провежда по инициатива на Бургаския свободен университет. В него участваха около 500 деца в различни възрастови групи и категории.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Пе
   Петю
   7 -5
   14:15, 20 май 2019
   Браво на децата,а този белоглавия геръб от 50-те години още ли го държат на работа превърнал е училището в шуробаджанащина.
  • 2
   Ро
   родител
   3 -1
   18:56, 20 май 2019
   Униформи имат ли учениците?
   • Аз
    Аз
    1 -1
    10:44, 21 май 2019
    Никой не купува скапаните униформи
  • 3
   На
   наблюдател
   2 -2
   22:40, 20 май 2019
   Униформи нямат а имат модерни телефони и с тях си подсказват и преписват.

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини