От х:

Днес в x:

23 °C

Прокуратурата в Хасково подхвана аферата с фалшивите ТЕЛК- решения

Прокуратурата в Хасково се самосезира и започна проверка по случая с фалшивите ТЕЛК- решения, в издаването на които е замесена хасковлийка, като посредник, и лекари от Хасково.

Реакцията идва след излъчения откъс от разследването по темата на NOVA на 17 май. В неделя вечерта беше показан и целият материал „Как здрав мъж получи процент инвалидност?“.

От държавното обвинение съобщиха, че е образувано досъдебно производство за това, че на неустановена дата през месец октомври 2018 г., в Хасково, лекар е снабдил неизвестно лице с лъжливо свидетелство - Амбулаторен лист за състояние на здравето му, когато не действа като длъжностно лице. Престъплението по чл. 312 ал. 1 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

При разследването, което се извършва от разследващ полицай от МВР-Хасково, наблюдаващият прокурор е възложил да се разпитат свидетели, да се установи извършителя, както и самоличността на лицето, на което е издадено амбулаторния лист, за да послужи пред комисия на ТЕЛК, да се приобщи документацията по издаване на решение на ТЕЛК, да се извършат претърсвания и изземвания. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

В телевизионния репортаж чрез използването на скрита камера е заснета схемата на злоупотребата с ТЕЛК и източването на държавната хазна чрез подобни практики. В нея здрав мъж получи решения за 35 % инвалидност. В материала е заснето как посредникът в корупционната схема-кака Величка от Хасково урежда по телефона аферата с лекарите за фалшиви епикризи и изследвания и после придвижва документите до комисията. В схемата бяха показани лекар от Пловдив и от Хасково- УНГ специалистите д-р Ченголов и д-р Латев, както и джипито д-р Нина Манафъкова.

Haskovo.net


23 коментара

 • 1
  Ве
  Величка
  52 -4
  12:05, 20-05-2019
  Ченголов и жена му,Латев,Лъчезар Бойдев педеругата с дъщеря наркоманка, Нина Манафъкова корумпирани доктори рушветчии заслужават затвор и отнемане на лекарските права
 • 2
  Гр
  гражданин
  46 -3
  12:07, 20-05-2019
  прах в очите на хората, нищо няма да направят.
 • 3
  Го
  Гост
  39 -2
  12:50, 20-05-2019

  За всеки проблем ли трябва да има разследване от журналисти?Щото така излиза че няма нужда от полиция и Данс а само от журналисти.Защо някой друг да им върши работата.Тези институции сами трябва да издирват подобни проблеми и да отстраняват корумпираните, но как ще стане това като самите институции са много корумпирани и наказват само хора, които не са хора на никого.Стига се до там че крадците и мошениците са толкова нагли че понякога завеждат дела срещу хората които са разкрили измами.Представяте ли си до къде сме я докарали.Според нашата съдебна система ако наречеш някого измамник, а съдът не го е осъдил за това то тогава той може да съди тебе и ако е някой с пари може и да те глобят сериозно...и това при положение че човека е наистина мошеник. И понеже имам наблюдение над нещата които прави вашия Шалапатов мога да ви каже че наистина го съжалявам.Бившият ви кмет е подобен мошеник.

  • Сл
   случаен
   10 -1
   13:30, 20-05-2019
   Сега ли разбра здраей
  • Гр
   гражданин
   26 -2
   13:30, 20-05-2019
   за полицайте най важното е да поставят триногата на пътя и да събират глоби, тях не ги интересува нищо друго. най елементарното някои видял ли е полицай да пише фиш за неправилно спиране или паркиране, всеки си спира където си поиска пуска аварийни и задръства движението.
 • 4
  Го
  Гост2
  21 -1
  13:10, 20-05-2019
  Крайно време беше!
 • 5
  На
  напреднал
  36 -1
  13:12, 20-05-2019
  Сега всички фалшиви телкаджии да си върнат парите!
  • Сл
   случаен
   10 -1
   13:31, 20-05-2019
   аз ти за какво сме нали трябва някой да плаща за такива като тия
 • 6
  Хо
  Хор Гусла
  22 -4
  13:20, 20-05-2019
  Шалапатов е наистина за съжаление,защото ни акъл има ,ни образование,а изпълнява ролята на "съветник".Кого съветва,какво го съветва,един господ знае,като цял ден кисне в кафенето.Това нещо си е откровен паразит.
 • 7
  Жу
  Жужа
  41 -1
  13:27, 20-05-2019
  Цялата Република са с инвалидни пенсии . Управниците и ******ите разориха държавата ни
  • Ни
   Никодимчо
   23 0
   13:43, 20-05-2019
   Държавата умишлено го допуска и тихомълком насърчава, иначе досега хиляда пъти да е стегнала контрола и правилата. А така се хвърлят малки и редовни суми на много народ, та да си кротуват. Същото е и с бюджета на касата, образованието, културата, социалните, военните, полиция... Заложени са пътища за разхищения и злоупотреби, за да може всеки сам да се спасява и да няма глобално недоволство, но пък големите присвоявания да останат за нашите хора.
  • Jo
   John
   10 -1
   15:23, 20-05-2019
   правилата важат само за болните българи, когато ги мачкат подкупните доктори, а за ман.али с рушвет има специална пътека!
 • 8
  Сл
  случаен
  27 -2
  13:36, 20-05-2019
  сега ако не им отнемат телк решенията никога няма да се оправим ,повечето от република са с измами пенсионери без един ден стаж ,а има някои и със стаж но това нее толкова важно .важното е че,има много от маалата с измислени пенсии.кервана си върви и кучетата си лаят
 • 9
  Жалко е, че 10-тина процента крадци, мощеници и негодници разкатават майката на останалите 90 процента българи, които си изкарват честно хляба. Но спасението на давещите се е в ръцете на давещите се и щом те предпочитат 10-те процента да продължават да ги давят и терориризат то и Господ не може да им помогне.
 • 10
  Чо
  Човек
  11 -5
  13:42, 20-05-2019

  Не говори срещу Шалапатов ако искаш нещо да се промени.За съжаление Г.Иванов има толкова будали ли не знам как да ги нарека дето пеят в неговия хор (може би хора се казва Гусла) че заради тях изкарват хора като Шалапатов че няма акъл или образование.Напротив, ти разпръскваш умишлено лъжи по негов адрес за да се знае че всички са маскари.Ама той не е, за разлика от твоя диригент.

 • 11
  Гр
  гроб
  22 -8
  14:22, 20-05-2019
  Проверете и защо така нагло докторите без страх дават телкове на циганите. Имат защитата на ГЕРБ. Всички са свързани с тази партия и дори няма да ги докоснат, понеже са бойкопомазани.
  всички шефове на фирми и заводи, и администрация са от ГЕРБ. Всички работници са заставени да гласуват за герб. Ако не гласуват за вожда - тиква- изхвърчат от работа. Знаете колко е трудно в България и то в малките градове и села да си намериш работа! Всички са заплашени, но мълчат и ще гласуват - без хляб ли да останат?! Всички реват и се оплакват, но натискът е огромен, заплахите стигат чак до най-малките и до най-старите пенсионери! Това не е демокрация , а диктатура смесена с комунизъм!
  • Jo
   John
   6 0
   15:27, 20-05-2019
   ох, завалиите, вярно ли не знаят, че в тъмната стаичка никой не може да ги застави да направят нещо насила!
 • 12
  Го
  гост
  26 -1
  14:59, 20-05-2019
  Всички в квартал Република така наречената циганска махла са пенсионери по болест Маиката асматичка детето с епилепсия Но не са виновно Телк Докторите виновни са шефовете на оделенията Например Детско оделение Хасково трябва да се проверят от Шефа до санитара същото важи за Белодробен диспансер Хасково от шефа им Калфоф до санитара ако искат прокоратурата да постигнат резолтат
 • 13
  12
  123
  19 -2
  15:00, 20-05-2019
  Смятайте как ни лекуват! Измислени диагнози! Щом здравите ги изкарват болни! Потресена съм!Няма ли правосъдие,трябва да се махнат и да им се вземат правата за лекар!А колко още има само пациентите могат да кажат!
 • 14
  Ki
  kiko m
  17 -1
  15:03, 20-05-2019
  не се наяде този д-р латев!!нека му отнемат лекарските права за да спре да източва здравната каса!!нали е военен пенсионер!!
 • 15
  Ян
  Янко Митев
  9 -4
  15:09, 20-05-2019
  О бедни ми Шалапатов!Дори под псевдонима Човек да пишеш , ограниченият ти ресурс на мисъл в главата те издава .Да не говорим че като председател на комисията конфликт на интереси си за прокурор защото прикри всички Герберски такива.Да не говорим че усвои толкова общинска пара и ресурс да гониш Г. Иванов само дето всичко казано от тебе излезе лъжа и нямаше никаква юридическа стойност. Ами последната ти издънка? Да си член на комисия която раздава чужди пари за култура и ти да ги даваш на твои хора и на себе си! Пак си в конфликт на интереси ! Всички с удоволствие чакаме момента в който ще изхвърчите от обществения живот и ще дойдат хора с мисъл...броиш ли дните до изборите?
 • 16
  Пр
  Прочетохте ли внимателно
  13 -2
  15:53, 20-05-2019
  Прочетохте ли внимателно новината. Образувано е разследване за престъпление, за което се предвиждат лишаване от свобода до две години /т.е. това е максимумът/ или пробация. после да не питате защо наказанията са едни такива никакви.
 • 17
  На
  Нар
  15 -2
  16:12, 20-05-2019
  На едни други им дадоха по 20 год за корупция, преди месец... Айде бойко и за тея да се задейства така, че иначе работата отива на наши и ваши...


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Хороскоп за 22.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Изведете на предна позиция дисциплинираността си в службата. Находка за всеки работодател е да има такъв човек като вас в екипа си. Посветете се на кариерата си, тя е вашата стихия днес. Обърнете внимание и на здравето си, в последно време ви създава притеснения. Нужно е да бъдете по-отговорни и към семейството си.
22.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Многото ви ангажименти днес може да ви направят раздразнителни и нетърпеливи в очакванията ви. За да е по-спокойно около вас не взимайте спонтанни решения, с бързата си мисъл ще изпреварвате околните и това може да ви противопостави на тях. Свършете предвиденото и си дайте малко отдих.
22.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разпределите времето си така, че да е достатъчно и за работата, която има да свършите, и за общуване с близки хора. Ще получите ценни съвети, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направят водещ в делото ви, стига да се вслушате в тях. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
22.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За успеха трябва да се работи. Ако съумеете да извлечете поука от предишни грешки и не допускате повторението им – вече сте постигнали много. Любовта и вниманието на любимия човек ви дават кураж и вдъхновение. На отдавна започнат проект вече му се вижда има края, нужно е още съвсем малко.
22.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
22.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Занимаващите се с творческа дейност ще имат интересни изяви пред широката публика. Търсещите предизвикателства ще имат вълнуващи преживявания, които ще ги зареждат с енергия и вдъхновят да разкриват повече от добрите си страни. Ако се поддадете на чужди внушения, рискувате да влезете в конфликт с близък на сърцето ви човек.
22.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се чувствате натоварени с работа, но резултатите си заслужават. Ако се занимавате с бизнес, бъдете предпазливи при работа с пари и други ценни предмети. Личните си проблеми не споделяте с всеки, бъдете дискретни към себе си и към хората от обкръжението ви. Очаровани ще останете от нечие внимание и това ще ви накара да се почувствате чудесно.
22.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очаквано и действително случващо се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия.
22.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Контактите ви с деловите партньори днес са на ниво и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни фирми през днешният ден са доста рисковани. Сега е момента да разведрите климата в семейството.
22.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъдете обладани от съмнения към всичко, с което се сблъсквате днес. Но така ще загубите от очарованието на изненадата. Правете неща, което ви се харесват. Организирайте си среща с хора, които обичате, и които ви обичат. Това ще ви зареди с енергия и желания за повече развлечения.
22.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще ви зарадва с много приятни емоции и добро настроение. Приемате леко нещата, които се случват около вас, като предпочитате да отговаряте позитивно на всичко. Отношенията ви с любимия човек са прекрасни, за което можете да сте благодарни и на собствените си усилия. Ще останете очаровани от предложението, което получавате днес.
22.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден е много ползотворен за вас в творческо отношение. Имате доста интересни идеи, които трябва да разработите и дооформите. Не пренебрегвайте съветите на вашите близки и не мислете, че чуждото мнение непременно е погрешно. Добри новини свързани с предстоящи бизнес-сделки.
22.08.2019
Последни новини