От х:

Днес в x:

Поредна блокада в Конуш по пътя за "Маказа" заради лошата инфраструктура

Изображение 1 от 5

    Жители на хасковското село Конуш за четвърти път блокираха пътя за граничния пункт "Маказа". Тази сутрин около 20 души спряха преминаващите автомобили за десетина минути по републиканския път Хасково - Кърджали в знак на протест. Недоволството им е провокирано от лошата инфраструктура в селото.

    Местните настояват да се ремонтират разбитите улици в селото, в което на много места липсва асфалт. При дъждове хората газят в кал, а лятото е прашно, коментира Златко Латунов. Той за пореден път заяви, че има недостиг на вода в част от селото в топлите месеци, а и на места липсва канализация. Латунов заяви, че протестите ще продължат, ако не се вземат мерки за решаване на проблемите в селото.

    Преди около месец кметът на Конуш Младен Марчев заяви, че се очаква скоро проблемът с недостига на вода в селото да бъде решен с даденото разрешение за допълнително водовземане.

    От община Хасково съобщиха, че за асфалтиране на улици е обявена обществена поръчка за близо 1 млн. лева. Половината от тях са за селата. Офертите са отворени и се чака решение на комисията. Ще се асфалтират първо най-разбитите улици и най-натоварените зони, но още не е уточнено къде. Не е ясно за Конуш колко пари ще бъдат заделени и евентуално за кои улици.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      гражданин
      9 -1
      14:35, 18 май 2019
      браво на хората, само така .
    • 2
      Ба
      баба Илийца
      8 -2
      18:33, 18 май 2019
      БРАВО казваш гражданино Ама няма пари бе приятел гербаджиите ги излбапаха за апартаменти асансьори за къши за гости и какво ли не още Така че в Конуш ще имат асфалта и вода НА КУКОВО ЛЯТО Кмета Марчев обещал.... Кмета като длъжностно лице няма средства за по едно кафе ако му дойдат трима гости от областа камо ли за асфалт Мога да кажа на Конушлии реката е близо а и ЯЗовир Тракиец лятото идва впрягайте магаретата и напред
    • 3
      Ба
      Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
      7 -1
      18:35, 18 май 2019
      Казваш да впрягаме магаретата Ама то няма вече и магарета в селото
    • 4
      Г-
      Г--н Михайлов
      0 0
      19:42, 18 май 2019
      Цяла България- за съжаление е Конуш и .....Магарета!!
    Последни новини