От х:

Днес в x:

От цял свят валят предложения за помощ, вече има банкова сметка за дарения за децата от Неделино, останали кръгли сираци

    Голяма съпричастност към съдбата на двете деца, които останаха без родители от Неделино и желание за помощ изразиха стотици хора от страната и чужбина.

    Днес-16 май 2019г вече е открита и банкова сметка за набиране на дарения в помощ на шестокласниците Ивайло и Борислав Хаджиеви от родопското градче. Кутия за набиране на дарения за двете братчета е поставена и пред сградата на общинската администрация  в Неделино.

    Преди девет години близнаците Борислав и Ивайло, загубиха майка си, а преди два дни останаха кръгли сираци, след като и баща им почина от онкологично заболяване. Хората са потресени от трагичната съдба на семейството и са загрижени за бъдещето на децата. Процедурата за определяне на настойник е извършена и една от лелите на децата става техен настойник, като близките им също ще се включат в грижите за тях.

    „На първо време децата имат най-голяма нужда от близък човек, който да поеме грижата за тях. Една от лелите на децата ще стане техен настойник, а роднините ще се опитат да се погрижат за децата, за да „понесат загубата и да се запълни празнотата от липсата на родители“, каза един от чичовците на близнаците, цитиран от Нова телевизия.

    Кметът на Неделино Боян Кехайов каза, че е получил десетки обаждания по телефона, а социалните мрежи и официалната страницата на Община Неделино буквално са залети от писма с предложения за финансова и друг вид помощ.

    „Имаме писма от цял свят дори, от Австралия и цяла Европа, от наши съграждани, които живеят и работят в чужбина, местното населението на града също се включи и дарява в кутията, поставена от общината“.

    Хората проявяват огромна загриженост към съдбата на децата, имало запитване дори дали момчетата могат да бъдат осиновени. Според преподавателите на шестокласниците в училището, сега най-важното е Ивайло и Борислав да се съвземат емоционално и да завършат нормално учебната година- спокойно и без притеснения. Класният ръководител на близнаците допълва, че в деня на погребението момчетата отказали да се срещнат с него и съучениците си, за да не бъдат съжалявани. "Сега те имат нужда от любов и уважение, а не от съжаление".

    СмолянБГвести

    Дарителска сметка в помощ на двете братчета близнаци, останали без родители:

    Стефка Ангелова Байрактарова

    IBAN: BG 77STSA93000026092189

    BIC : STSABGSF

    Сметката е в Банка ДСК и е в български левове

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини