От х:

Днес в x:

Второто убийство в Костенец извършено с преправено самоделно оръжие

С преправено самоделно оръжие най-вероятно е извършено второто убийство в Костенец.

Това заяви главният секретар Ивайло Иванов пред Нова телевизия. Все още няма категорични данни, че извършителят на убийството на Валентин Петров е издирванията вече 6-ти ден Стоян Зайков. Оръжието е огнестрелно, открити са следи от ловен патрон, очаква се да стане готова експертизата.

Убитият е разведен, бившата му съпруга има детенце. Трупът му е открит от роднина, който го е потърсил. Петров и Зайков са роднини - трети братовчеди и съседи. Няма данни, че са били в пряк конфликт. При разпитите Валентин Петров е заявил готовност за пълно съдействие на полицията, която е проверила периметъра. Петров сам е проверил къщата си. Засега няма данни, че Петров е бил помагач в укриването, но полицията работи и по тази версия, като е иззела съответните материали от къщата му.

Самият Зайков няма разрешително за оръжие и няма данни законно да притежава такова. Няма данни също да използва мобилен телефон, самият той поддържа много ограничени и оскъдни контакти. Като оскъдни определи сигналите от граждани Ивайло Иванов, въпреки че увери, че се работи по всеки един случай.

Той призова отново да се подават сигнали, както и при контакт с издирваното лице да не се предприемат никакви действия.

Полицията и жандармерията ще остане на място, за да гарантира сигурността на гражданите, увери още Ивайло Иванов. Всички специализирани части са на място в Костенец, включително жандармерията.

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини