От х:

Днес в x:

14 °C

Випуск 2019-та на ПМГ си тръгва от училище с благотворителна кауза

  Учениците от випуск 2019 година от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, за които днес би последният учебен звънец, посветиха празника си на благородна кауза. Всички пет паралелки се появиха на изпращането си тази сутрин с тематични тениски- с математически формули, с менделеевата таблица, с ликовете на велики българи. Така те се включиха в инициативата за събиране на средства в ползата на лечението на 5-годишната Лили Филева от Димитровград.

  Класните ръководители на 12-тите класове в паралелките по математика с английски език- Генади Батимов, за когото това е първи випуск, който изпраща като класен, информатика с английски език -Диана Славова, информационни технологии с английски език -Радка Латева, информационни технологии с английски и немски език -Дарина Николова и в паралелката по биология с английски език с класен Анета Пеева, изведоха своите ученици в двора на школото.

  По традиция знаменосците от завършващия випуск предадоха знамето на училището на единадесетокласниците. Беше издигнат тържествено и трибагреникът.

  С минута мълчание и поглед към небето всички почетоха паметта на съученичките си, загинали при катастрофа Никол и Даяна, които тази година също трябваше да завършат 12-ти клас.

  От името на педагогическия състав в емоционално обръщение зрелостниците поздрави директорът на Математическата гимназия Гергана Петрова, която също е възпитаничка на училището.„Обръщам се към вас с чувство на тъга, но и на гордост. Предстои ви едно ново начало. Пожелавам ви всяка трудност, която срещате по пътя на вашето израстване като личности, да ви прави по-силни и по-уверени. Следвайте със сърцето си правилния път към вашите решения! Не трябва да спирате да се развивате, защото само така можете да осъзнаете до къде можете да стигнете!“

  По време на церемонията по изпращането на випусниците бяха отличени и най-добрите. Грамота за „Млад режисьор“ за активното му участие в училищния живот и извън класната дейност получи Стоян Митев . Отличена с наградата „Младежки лидер“ за участието в национални и международни проекти е Галина Гочева. Думите, с които тя се обърна при награждаването към съучениците си и по-малките в училището, бяха вълнуващи. “За мен по-важно от тази награда, която получавам сега, е наградата да виждам всички вас-голяма част от хората, които са ме докоснали по някакъв начин. Нека винаги заедно да се движим напред. Да бъдем на първо място човечни, да работим заедно и да оставяме резултатите сами да говорят за постиженията!“.

  Галина Гочева съобщи и хубавата новина, че през тази година ученическият съвет е успял да постигне една от мечтите на учениците в математическата гимназия и вече е готово училищното радио. За него децата събираха средства чрез различни каузи.

  В областта на природните науки за ученик на випуска беше обявен Иван Петров.

  Грамота в областта на хуманитарните и обществените науки от училището си получи лауреатът от Националната олимпиада по история Антон Атанасов. „Наградите са хубаво нещо, стига те да са заслужени. Но има нещо по-важно-да бъдем човечни!“, отбеляза младият историк и отправи призив към учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас: Правете добро! С това ще се отличите в потока от пошлост и простотия!

  Голямата награда „Ученик на випуск 2019 г.“ получи Нури Хасан, също от 12 „Д“ клас, който е носител на много родни и международни отличия от състезания по математика. Той получи и наградата „Марко Марков“. Призът, който беше учреден преди година, от Здравко Марков на името на неговия баща, се дава на изявен ученик и е придружен и с парична награда.

  „Аз няма да ви забравя, но дано съм оставил следа и във вашите сърца“, обърна се и към учителите, и към съучениците си Нури Хасан.

  След връчването на градите последва много емоционално сбогуване между преподавателите и техните ученици.

  Директорът Гергана Петрова би последният учебен звънец за влизане в час за 12-класниците.

  С отброяване от 1 до 12 абитуриентите прекрачиха за последно училищния праг на Математическата гимназия, преди да напуснат училището си завинаги и да изкачат следващото житейско стъпало.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  Хороскоп за 27.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  27 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  27 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  27 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  27 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  27 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  27 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  27 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  27 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  27 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  27 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  27 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  27 май 2020
  Последни новини