От х:

Днес в x:

Връчиха 6 награди за принос в развитието на община Димитровград – ВИДЕО

Изображение 1 от 18

    На днешния форум под надслов „10 причини да остана в моя Димитровград“,  бяха връчени награди за принос в развитието на общината в 6 категории. Селектираните категории бяха  „Икономика“, „Технологии“, „Култура“, „Образование“, „Спорт“ и „Сигурност“.

    В категория „Икономика“ бе отличена компанията „Язаки България“, собственост на японската Yazaki Corporation, която през 2016 г. изгради третият си завод в България край Димитровград. С това компанията допринесе за икономическото развитие в града и района с осигуряването на над 2 000 работни места. Наградата бе връчена от Областния управител Станислав Дечев на Радка Стойкова, която е мениджър човешки ресурси в компанията.

    В категория „Технологии“ наградата бе за димитровградската фирма „PL Project“, която през февруари т. г. представи успешно българската индустрията на световното изложение Simac Tanning Tech в Милано. Наградата на най-бързо развиващата се инженерингова компания в общината, бе връчена от областния управител Станислав Дечев на управителя на фирмата Любомир Борисов. Борисов и съдружника му Пламен Цонев благодариха за приза. Цонев заяви „Въпреки, че съм от София аз вече съм натурализиран димитровградчанин, вече 20-та година от понеделник до петък съм тук и два дена в София, на всеки в България казвам, че един от най-хубавите градове, където може да отгледате децата си е Димитровград“. Компанията на Цонев и Борисов е избрала града заради отличните възможности за живот, отглеждане на деца, бизнес среда, и най-вече заради хората, живеещи тук. Затова нашето мото е „10 причини, поради които да доведем хора да живеят в Димитровград“, обяви Цонев.  

    В категория  Култура призът взе Акустично джаз трио – Димитровград и ръководителят му Димитър Русев. Наградата връчи директорът на Националния исторически музей доц. Бони Петрунова. Акустично джаз трио е създадено още през 1986 г. към Община Димитровград Репертоарът им съчетава джазови стандарти и авторски композиции. От 2009 г. Акустично джаз трио е инициатор на Младежки джазов фестивал в Димитровград.

    В категория Образование отличие получи ПМГ „Иван Вазов“, което е най-старото средно училище в града със 70-годишна история. През 2018 г. училището се класира на 7 място в страната по успех от Национално външно оценяване по български език и литература и математика. Училището се гордее с наградите на учениците, завоювани от национални олимпиади в областите обществени науки, история, география, информационни технологии и английски език. Работи успешно по различни програми включително и по тази „Училища – посланици на Европейския парламент“.

    Наградата бе връчена на Илияна Славова,  директор на гимназията,  от Христина Боева – началник на Регионалното управление на образованието в Хасково.

    В областта на спорта наградата взе СКБ „Димитровград“. За 12 години, клубът има спечелени от държавни първенства 192 златни, 82 сребърни и 190 бронзови медала, както и 18 отборни държавни титли за различни възрастови групи. Последните 5 години е клуб №1 в свободната борба в България, в класацията на Българската федерация по борба. Отличието бе връчено на президента на клуба Георги Георгиев, от легендата в борбата проф. Петър Киров, двукратен олимпийски и 4-кратен европейски и световен шампион.

    В категория „Сигурност“ наградата бе за Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Димитровград, прие я началникът на службата гл. инспектор Иван Пачов, който през 2014 г. бе отличен с високото отличие „Пожарникар на годината“. Той благодари от името на всички свои колеги и посвети наградата на непрекъснатите им усилия и тежката работа. Пачов припомни, че пожарната служба в Димитровград е сформирана през 1948 г. , само година след създаването на града. Към днешна дата тя осигурява пожарната безопасност и защитата на населението на територията на община Димитровград от бедствия, аварии и извънредни ситуации. Противопожарната служба активно работи с деца, хора в неравностойно положение и хора от третата възраст относно повишаване на пожарната им култура и уменията им за адекватна реакция при възникнали произшествия. Особен интерес за учениците са младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, които всяка година представят достойно общината в областни  и национални състезания.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини