От х:

Днес в x:

Проверка в МВР заради забранено изпреварване от хасковски шофьор

Служебна проверка е назначена в МВР-Хасково заради разпространен видеоматериал. Снимки от ситуацията бяха разпространени и в интернет медии. Според публикациите пътен полицай козирува на водач, преминаващ с превишена скорост през хасковското село Върбица, без да бъде санкциониран нарушителят.

От полицията в Хасково съобщават, че е издирен водачът на лекия автомобил Фолксваген Шаран. Това е 55-годишен мъж от Хасково, от когото са снети обяснения. Той признал за нарушенията, видими в излъчения видеоклип, за което му е съставен акт за неправилно изпреварване на повече от един автомобил на забранено за целта място.

До момента, по данни на Пътна полиция, шофьорът има наложени 12 глоби по фиш и 9 глоби с наказателни постановления по Закона за движение по пътищата.

За изясняване на ситуацията е назначена вътрешна вътрешна проверка със заповед на директора на МВР-Хасково ст. комисар Ангел Цанков. Инспекцията цели да установи действията на пътните полицаи и в случай на констатиране на нарушения от тяхна страна, ще бъде взето административно отношение, уточнват от полицията.

От Областната дирекция на МВР уточниха за Haskovo.net, че в деня на ситуацията във Върбица е имало силен вятър и униформеният си е хванал шапката. Какви действия е предприел полицаят за констатиране на нарушението от водача, ще стане ясно на по-късен етап.

Според запознати шофьорът на лекия автомобил е мъж от ромски произход и не е обществена личност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ha
    has
    42 -10
    11:05, 10 май 2019
    Силният вятър е бил толкова силен, че избутал "Фолквагена", защото е с голяма площ и той без да иска
    е изпреварил другите автомобили.
  • 2
    Въ
    върколак
    32 -13
    11:17, 10 май 2019
    Да ,важно е да се подчертае .Че нарушителят не е общественна личност ,те са със превилегии в БГ ....
    А, защо след като можело да бъде осъществено проверка по видео материал -На бащата на Президента беше извършена такава само по периферията на очите ????
  • 3
    Ме
    мен
    22 -10
    11:39, 10 май 2019
    Ако това е козируване пак добре. Ако попиташ 100 човека могат 1000 различни неща да кажат от едно видео за секунди какво си мислят точно за ситуацията. Това, че човека с видеорегистратора е присъствал точно на един такъв случай не е гаранция, че от стотиците коли, които минават всеки ден са изпреварили на забранени места, след това са се измъкнали случайно заради спряна вече кола от полицията. Накрая полицаите виновни, които няма как да са навсякъде и да следят действията на безразсъдните ******и без книжки, на новоизлюпените шофьори нонстоп форсиращи навсякъде. Винаги досега като са ме спирали полицаи са били коректни и са проверявали всички. Затегнати са им задълженията, но "будните граждани" като този с видеорегистратора е от тези, които само плюе и не осъзнава, че докато ние не сме по-дейни няма как да прехвърляме цялата вина на държавата или на който и да е. Преди време като са дадени правомощия на неуките ще сме овци цял живот.
    Нека спи спокойно "будния гражданин", а нека да са под стрес тези, които дават много за гражданите за едни мизерни заплати и търпят някакви стари критики за подкупи и т.н.
    За деня от видеото като гледам имаше не силен,а прекалено силен вятър. Само да допълня, че при такъв падна стена до Казармите, а има все още стени, които не са махнати и са на падане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Махнаха само стената, която падна и до нея малко, а околните?!??!
  • 4
    Ми
    Милиционерче
    34 -5
    11:48, 10 май 2019
    А защо в нищо не пишете за депутата г станков
  • 5
    Хи
    Хихи
    26 -12
    12:23, 10 май 2019
    Кой козирува на такъв таралясник? Явно е, че не козирува...
  • 6
    Се
    сенсей Годжи Рю
    44 0
    13:47, 10 май 2019
    От КАТ да вземат да се само-сезират за неправилно паркиралите коли по ул.Стара планина! В участъкът от ул.Цар Страшимир до ул.Дунав спират по 5-6 до 10 коли и това е постоянно, използва се пътното платно като паркинг, като изключително много се затрудняват пътуващите към центъра, има постоянно спрени коли пред ул.Цар Страшимир. Колите идващи по тази улица се принуждават да излезнат на 2-3 метра в платното за да видят дали не идва някой отгоре /от Кенана/-там има и няколко катастрофи, засега без жертви! Някой да се намеси! Безхаберието ще убие някого!
    • Ко
      Колева
      23 0
      16:38, 10 май 2019
      Ох,да е само там....
    • +-
      +-
      21 0
      17:28, 10 май 2019
      Сенсей, сезирай ги ти, що чакаш?
      Напиши един сигнал или се обади на 112 или запиши едно видео и го прати на Нова ТВ!
      Тука и да пишеш - едва ли ще има последици някакви.
  • 7
    Хр
    Хрумка
    23 -9
    14:12, 10 май 2019
    Това с вятъра много свежо...
  • 8
    Aa
    AA
    13 -7
    16:24, 10 май 2019
    ДО "МЕН" защо го е спрял тогава полицаят . Имали последствия от проверката . Това можеше да се каже веднага .
  • 9
    Ба
    Бат Кольо
    1 0
    09:22, 14 май 2019
    Ееее, мъкаааа!
    " И кво правим сега"? - комисар Цанков???
    Как ще правиш сега милиционерски еквилибристики? Хем да се покажеш пред началството че работиш,като накажеш виновника.Хем да се подмажеш на ДПС(твоята партия) ,като не накажеш виновника.
    Но ,ти си го играл това хоро - хем вълкът сит - общественото мнение.
    Хем агнето цяло - гласоподавателят на ГЕРБ спокоен.
Последни новини