От х:

Днес в x:

Забрана за пиене на вода в 8 хасковски села заради завишени флуориди

Водата в 8 села от Хасковска област е негодна за питейни нужди, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Причина за това са внезапно завишени стойности по химичен показател „флуориди”.

Забраната важи за харманлийските села Българин, Шишманово, Рогозиново, Доситеево, Овчарово, Коларово и Богомил, както и в симеоновградското село Тянево. До кметовете на населените места са изпратени писма за уведомяване на населението.

Заради влошеното качество на водата в тези населени места, от РЗИ вчера са връчили предписание на управителя на ВиК-Хасково за ограничаване ползването на питейната вода от населението.

От здравната инспекция уточняват, че и преди години в тези населени места водата е била с лоши показатели. Ограничение за пиене и готвене на храна е имало и в началото на октомври 2009 г. От тогава до сега са издадени и връчени многократни предписания на водоснабдителната организация за възстановяване качеството на водата.

От ВиК-Хасково пък заявили, че единственият възможен вариант за трайно решение на проблема е изграждане на пречиствателно съоръжение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    98
    98709-80
    12 -11
    22:12, 9 май 2019
    На Маймуни ги направихте хората , тъпи тикви герберастки
    .....
    Единствените източници на флуор на планетата Земя са от вулканична дейност и минерални извори
    .....
    Тъпите говеда от ГРОБ , за да напълнят джобите на няколко мутри и бейове ще забранят и на вулканите да изригват и на минералните води да текат
    ....
    А наличието на флуор си е още е супер сигнал и за земетресениийце .... Ха дано Харманли и Свиленград да изчезнат като Содом и Гомор :))
  • 2
    Се
    селянин
    21 -6
    22:37, 9 май 2019
    Еиии ще стане както в Хасково един куп фалшиви изследвания и проби само и само някой да опъне обществена поръчка. Излъгаха толкова народ за урана за едни кладенци които са уж готови но нямаме право да ги ползваме, маститите с минералните води се нагушиха сега флуориди някои да направи пречиствателна станция. Айде давайте повишени частици и за въздуха, някой да си продаде залежалите противогази!!! ЛЕШОВЕ, ограбихте народа сега го лъжете и стресирате!!!
    • 97
      97-9909=0
      9 -6
      02:07, 10 май 2019
      Боци Маймуната ще ви окъпе преди изборите ,
      като Теньо Свинаря прасетата преди Коледа
  • 3
    87
    87098-
    17 0
    02:11, 10 май 2019
    А една интересна подробнос - Минералната вода в Михалково е флуоридана , в Нареченските бани и Хасковските бани леко радиоактивна , А в Меричлерската я има цялата Менделеева таблица
    ....
    Дайте да забраним и минералната вода :))
    • Ме
      Мери
      9 0
      08:08, 10 май 2019
      А сега и ако някой се замисли, че каптажа на питейната вода в Меричлери е на 300 метра от извора на минералната, може и да се сети, защо в Меричлерската питейна вода има/ше арсен, флуорид, температурата ѝ е (беше) над 20 градуса и т.н. А сега и минерална вода няма откъде да си напълни човек :(
  • 4
    Ви
    Висшесвят
    3 -3
    09:12, 10 май 2019
    Това е гениално. Вие изцяло разкрихте какво се корени зад всички тези събития довели до кризата с водата в хасковско. Единство не мога да се съглася с Вас за предприетите действия относно вулканичните дейности, тъй като категорично вярвам, а мисля и вие ще се съгласите, че най-вероятно се правят ритуали за пробуждане на вулканите, възможно би било и самият Папа Франциск да посети България по тази причина и той самият да се е помолил вулканът да се събуди, за да може да се забрани консумацията на вода и да се напълни "джобите на няколко мутри".
Последни новини