От х:

Днес в x:

10 °C

10 отбора стартираха в Горския многобой в парк „Кенана“ /Обновена/

    Десет отбора от различни гимназии в страната стартираха тази сутрин в 12-тото издание на Националното състезание  по Горския многобой, който се провежда в парк „Кенана“ край Хасково.

    Домакин на надпреварата, която е под шапката на МОН, е местната Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II".  Миналата година отборът на настоящите домакини се класира трети на  състезанието в Берковица.

    На старта тази сутри застанаха общо 30 състезатели. Всеки отбор включва по трима души с познания в различни направления. По време на първия състезателен етап тимовете трябваше да разпознаят дървесни видове, но и различни вредители в гората. В надпреварата последва съпоставка на точните мерници при стрелбата с пневматична пушка по мишена от 10 метра дистанция. Учениците показаха и уменията си по спортен риболов. А до колко са издръжливи и бързи при по-екстремен терен си пролича в изпитанието - бягане през гората по обозначен маршрут.

    Показвайки уменията си по залесяване, отборите облагородиха с бял бор района на стрелбището на Хасковските ловци.

    Във втория етап тимовете играят отборно по сглобяването на бензинов моторен трион, трябва да покажат прецизност при рязането на дървесни шайби, поваляне и разкрояване на иглолистно дърво.


    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини