От х:

Днес в x:

Тъмният феникс – краят е близо

Един офис отдалечен от суматохата. Един проект с кодово име Teen Spirit. Сценариста-режисьор Саймън Кинбърг и продуцента Хъч Паркър поставят финалните щрихи върху дългоочаквания Х-мен филм. Това е режисьорски дебют за Саймън. Смяната на управата (придобиването на 21st Century Fox от Disney) не е проблем за режисьора. Той има потенциален блокбастър в ръцете си и знае, че за Тъмният феникс – краят е близо.

Когато снимаш филм до такава степен си погълнат от него, че спираш да мислиш за изпълнителните продуценти, които ще присъстват на премиерата.

Филмът е базиран на безспорно най-разпознаваемата сюжетна линия от Х-канона. Тъмният Феникс е възможна кулминация на настоящата интерпретация на сагата за мутантите.

Историята започва през 1992г. Мистик, Звяр, Буря и останалите са изпратени на мисия в космоса от Чарлс. Те имат за цел да спасят астронавти. Докато е там, телепатът Джийн Грей абсорбира отмъстителна, енергийна сила. Тя е позната, като силата на Феникса. Силата заплашва да завземе умът и тялото на Джийн.

След опостушителна среща с Джийн, един от най-важните членове на Х-мен загива. Тъмният феникс – краят на Мутантите или краят на самата Джийн Грей? Което от двете ще видим? Магнето и мутантите се разделят около идеята дали да я спасят или унищожат. Джесика Частейн също се появява, като извънземно, което иска да използва Джийн за собствените си цели.

Ето какво разясни Кимбърг:

Усещането бе, сякаш тази история е кулминация на всички Х-мен филми. Бе важно да убием един от основните герои.

Предизвикателствата на образа и сюжета

Вътрешната борба на Джийн бе най-предизвикателната роля за 23-годишната Софи Търнър (Игра на тронове). Тя изучава шизофренията и раздвоението на личността за да даде максимална достоверност на изпълнението си. Тъмният феникс – краят на усилията на актрисата ще дойде с премиерата на филма!

Намерих едно изключително видео в YouTube. Това бе онагледяване на звуковите халюцинации. Поставях го в ушите си и ходех из Ню Йорк. Опитвах да вкарам в действие ежедневни задачи, като пазаруване и разговаряне с хората по улиците. Бе наистина трудно.

Ето какво допълва Паркър:
Филмът е за Джийн и за нейната еволюция от героят, който е, до нещо друго. Точно това направи Софи. Тя бе хлапето в „Х-мен: Апокалипсис“ от 2016-та. Сега тя е изключително посветена на работата си. Актрисата е отдадена на подготовката до степен, която няма да повярвате. Колегите и споделяха, че ако трябва 10 часа да се работи, подготовката и за това е поне 20 часа. Тя се остави в ръцете на Саймън и му се довери изцяло. Същевременно с това, Софи му помогна да изгради динамиката на неговия филм.

Тъмният феникс – краят на еволюцията на филма

Точно както героинята и самият филм премина през собствена, драматична еволюция. Той приключи снимките през Октомври 2017г. Създателите му решиха да променят визията на Феникса в последствие. Да изглежда по-космически и по-малко огнен. Бе заснето и напълно ново трето действие. Сценария ни показваше финал в космоса. Сега всички отвлечени от Х-мен са на военен влак.

Кимбърг е имал амбициозна визия за Тъмният феникс – краят може би е малко по-различен. Той си е представял смесица от семейна драма и супергеройски спектакъл. Това доста е усложнило нещата.

Смятам, че най-голямото предизвикателство е да модулираш филма така, че да има мащабите и визуалните ефекти за жанра си, но те да бъдат балансирани с усещането за драма. Имаме големите космически сцени, летящите във въздуха влакове, хора изстрелващи светкавици…. Но също така имаме и много драма. Цели четири страници от сценария са с драматичен диалог.

Сега Disney и Marvel поемат останките от Х-мен. Бъдещето им е неясно. Посоката на поредицата не е приоритет на Кимбърг. Тъмният Феникс няма препратка на края. Не сочи към следващи филми.

Източник: http://cineboom.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини