От х:

Днес в x:

Млади посланици на ЕП от областта се срещнаха в Хасково за обмяна на опит

    Георги Костадинов от СУ „Д-р Петър Берон“ от Свиленград и Валентина Стефанова от димитровградската математическа гимназия са връстници. Днес те се запознаха в Хасково. На територията на местната Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й. Вапцаров“ се състоя първата среща на клубовете от училищата -посланици на Европейския парламент в България, от която двамата бяха част.

    В областта младите посланици на Европарламента са от четири клуба. От Хасково представители са още учениците от Професионалната гимназия по туризъм "Ал. Паскалев". Срещата им е съвместна инициатива на Европа Директно -Хасково и гимназията домакин.

    Запознанството на младите посланици на ЕП стана непринудено в ролева игра, като целта беше за около десетина минути всеки да събере колкото се може повече подписи от хора, които до този момент не е познавал. Чрез този тренинг те разбраха, че дистанциите могат да се скъсяват много бързо, когато има добронамереност.

    „Да си посланик на ЕП е отговорност“, казва Валентина Стефанова. Всички участници в четирите клуба, като този в нейното училище, вършат различни инициативи-благотворителни и за разпространение на каузите на Европейските институции.

    Днес те споделиха опит от кампаниите си досега. О тук нататък основната им задача до Евроизборите е да активират към гласуване на предстоящия вот своите близки и съученици над 18-годишна възраст.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ка
      Каунь
      2 0
      22:37, 3 май 2019
      Брях та еднъта с голям диференциал бе , ще и трява много масло
    • 2
      Мл
      Млад момък на 80 години
      0 -1
      22:40, 3 май 2019
      И аз мога да им предам опит отзад
    Последни новини