От х:

Днес в x:

Всеки втори в Хасково декларира доходите си онлайн

Изображение 1 от 3

    18 550 декларации за доходите през миналата година са приети в офиса на НАП в Хасково до днес следобед.

    30 април е последният ден , в който става подаването на декларациите за физическите лица и плащането на данъка върху доходите.

    В следобедните часове в касовите сало на Хасковската данъчна служба беше доста спокойно. Напливът е бил по-солиден сутринта. Като цяло обаче стълпотворението от предходни години на място вече го няма, коментираха данъчните.

    Всяка втора декларация е подадена по интернет. Тази година най-предпочитаният начин е с персонален идентификационен код, който се издава от НАП безплатно.

    Подадените с ПИК формуляри в Хасково са 5 600. Още 3 900 декларации са пуснати с електронен подпис.

    Само днес, в последния ден от кампанията, за няколко часа данъчните в Хасково са са приели близо 700 декларации – онлайн и на място в офиса.

    За да става обслужването по-бързо, декларации се приемаха не само в салона за клиенти, но и на допълнителни гишета на 1-ви и 2-ри етаж в сградата.

    5 календарни дни преди края на кампанията в централата на приходната агенция са получени малко над 450 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните очакват за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бл
      Благодарим ГЕРБ КРИБ ГРОБ
      0 0
      17:49, 30 апр 2019
      Не декларирам никакви доходи. Приключих с това правителство на ГЕРБ, КРИБ, ГРОБ. Когато сменят правителството тогава ще започна да внасям данъци , сега да си търсят данъци на ******ите от х*я.
    Последни новини