От х:

Днес в x:

Нови председатели в хасковския съд днес, откриха изложба в подкрепа на Дани

  Нови председатели оглавиха Районния и Окръжния съд в Хасково днес. Това са деветокласничката Десислава Чипилова и десетокласникът Александър Димитров. Двамата ссе обучават в специалност "Кетъринг" в Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев", а училището е партньор в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, изпълнявана от съда.

  Учениците седнаха в столовете на действащите ръководители Пламен Георгиев и Миглена Тянкова.

  Днес двамата гимназисти участваха в случайното разпределение на дела в Районния съд. Единият казус касаеше транспортно престъпление, а другият - съжителство с непълнолетно лице (престъпление против младежта). Системата определи и двете дела да се гледат от действащия председател на съда Пламен Георгиев.

  След приключване на служебните ангажименти днес двамата ученици споделиха, че възнамеряват да следват право. Деси иска да стане адвокат, а Алекс възнамерява да се занимава с криминалистика. Утре те ще участват в симулативен процес.

  Инициативата на съда "Председател за един ден" е по по случай Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители - 16 април. По този повод е организиран Ден на отворените врати в институцията днес и гражданите могат да се запознаят със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на отделните служби.

  След представяне на днешните председатели във фоайето на Съдебната палата беше открита изложба по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция. В експозицията бяха включени 22 творби на възпитаници на школа "Колорит" към читалище "Заря" с ръководител Веселина Делчева. Една от картините "Паметникът на свободата в Русе" с автор Станислав Иванов остана подарък за съда.

  Сред гостите на събитието бяха кметът на Хасково Добри Беливанов, представители на Регионалното управление на образованието, съдии, прокурори, адвокати, ученици от ПГТ "Александър Паскалев", граждани.

  Картините на младите художници бяха обявени за продажба, а средствата ще се използват за подпомагане лечението на 13-годишния Даниел Иванов, страдащ от мускулна дистрофия тип "Дюшен".

  Интересът към закупуване на картините започнал още от вчера при подреждането им. Заради това двамата действащи председатели Пламен Георгиев и Миглена Тянкова заявиха, че ще организират подобни събития в бъдеще. За финал те поздравиха всички юристи за професионалния им празник.

  Днес за рождения си ден почерпи Халит Насуф. Възпитаникът на школа "Колорит" навърши 14 години.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ка
   Карачолов
   20 -16
   12:25, 16 апр 2019
   Стига с тия пародии, кой ********* ги измисля?? Кмет за един ден, съдия за един ден? Това като комсомолското самоуправление едно време....
  • 2
   12
   123
   10 -3
   13:15, 16 апр 2019
   Браво! Всички сте страхотни!
  • 3
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   4 -4
   19:35, 16 апр 2019
   ЦИФРИЧ кое е страхотното бе къде го виждаш Правилно коментира Карачолов ---съдия за един ден прокурор за един ден Ами тоя съд с9тана като театър най вече с един артист меглена Тянкова Мегленче толкова ли нямате работа та се зцанимавате с дивотии Ако наистина нямате работа идете на бригада в някоя земеделска кооперация там винаги има работа
  • 4
   Ашколсун дон Христоза най после някой да им каже на тия съдии че има работа на полето Нека не правят този изтъркан театър през месец два а да дойдат в кооперацията в Болярово Пулев им е приготвил мотики и лопати Как ви звучи девиза ---МОТИКА за МИГЛЕНА

  Хороскоп за 13.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  13 авг 2020
  Последни новини