От х:

Днес в x:

2 °C

Нови председатели в хасковския съд днес, откриха изложба в подкрепа на Дани

  Нови председатели оглавиха Районния и Окръжния съд в Хасково днес. Това са деветокласничката Десислава Чипилова и десетокласникът Александър Димитров. Двамата ссе обучават в специалност "Кетъринг" в Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев", а училището е партньор в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, изпълнявана от съда.

  Учениците седнаха в столовете на действащите ръководители Пламен Георгиев и Миглена Тянкова.

  Днес двамата гимназисти участваха в случайното разпределение на дела в Районния съд. Единият казус касаеше транспортно престъпление, а другият - съжителство с непълнолетно лице (престъпление против младежта). Системата определи и двете дела да се гледат от действащия председател на съда Пламен Георгиев.

  След приключване на служебните ангажименти днес двамата ученици споделиха, че възнамеряват да следват право. Деси иска да стане адвокат, а Алекс възнамерява да се занимава с криминалистика. Утре те ще участват в симулативен процес.

  Инициативата на съда "Председател за един ден" е по по случай Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители - 16 април. По този повод е организиран Ден на отворените врати в институцията днес и гражданите могат да се запознаят със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на отделните служби.

  След представяне на днешните председатели във фоайето на Съдебната палата беше открита изложба по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция. В експозицията бяха включени 22 творби на възпитаници на школа "Колорит" към читалище "Заря" с ръководител Веселина Делчева. Една от картините "Паметникът на свободата в Русе" с автор Станислав Иванов остана подарък за съда.

  Сред гостите на събитието бяха кметът на Хасково Добри Беливанов, представители на Регионалното управление на образованието, съдии, прокурори, адвокати, ученици от ПГТ "Александър Паскалев", граждани.

  Картините на младите художници бяха обявени за продажба, а средствата ще се използват за подпомагане лечението на 13-годишния Даниел Иванов, страдащ от мускулна дистрофия тип "Дюшен".

  Интересът към закупуване на картините започнал още от вчера при подреждането им. Заради това двамата действащи председатели Пламен Георгиев и Миглена Тянкова заявиха, че ще организират подобни събития в бъдеще. За финал те поздравиха всички юристи за професионалния им празник.

  Днес за рождения си ден почерпи Халит Насуф. Възпитаникът на школа "Колорит" навърши 14 години.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ка
   Карачолов
   20 -16
   12:25, 16 апр 2019
   Стига с тия пародии, кой ********* ги измисля?? Кмет за един ден, съдия за един ден? Това като комсомолското самоуправление едно време....
  • 2
   12
   123
   10 -3
   13:15, 16 апр 2019
   Браво! Всички сте страхотни!
  • 3
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   4 -4
   19:35, 16 апр 2019
   ЦИФРИЧ кое е страхотното бе къде го виждаш Правилно коментира Карачолов ---съдия за един ден прокурор за един ден Ами тоя съд с9тана като театър най вече с един артист меглена Тянкова Мегленче толкова ли нямате работа та се зцанимавате с дивотии Ако наистина нямате работа идете на бригада в някоя земеделска кооперация там винаги има работа
  • 4
   Ашколсун дон Христоза най после някой да им каже на тия съдии че има работа на полето Нека не правят този изтъркан театър през месец два а да дойдат в кооперацията в Болярово Пулев им е приготвил мотики и лопати Как ви звучи девиза ---МОТИКА за МИГЛЕНА

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  09 дек 2019
  Последни новини