От х:

Днес в x:

Лютви Местан:"Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там"

"Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там". Това заяви пред Лютви Местан по време на задържането си вчера, предаде NOVA. Той бе задържан за 24 часа в Кърджали заради катастрофата, в която загина 6-месечно бебе, потвърдиха два независими източника пред NOVA. Все още няма повдигнати обвинения, най-вероятно това ще се случи в днешния ден, ако бъдат събрани доказателатва. Това ще реши Окръжната прокуратура в Кърджали.

Той беше отведен към районното управление на полицията в Кърджали, след като преди това му бяха направени медицински изследвания и беше установено, че е годен за задържане.

Тежкият пътен инцидент стана около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”. Лютви Местан е шофирал другия автомобил, участник в катастофата. Това потвърдиха за NOVA разследващите. Местан се е движел по път без предимство.

Колата на Местан излязла на главния път, отнемайки предимство на друг автомобил. 

В блъснатата кола се е возело семейство. Всички са ранени. 

Бащата е с травма в кръста, а 9-годишно дете и 28-годишната майка са с комоцио, без опасност за живота. 

„В стабилно здравословно състояние са, в съзнание са, адекватни са. Майката и детето се намират в Хирургично отделение. Бащата е настанен в Травматологично отделение”, заяви директорът на болницата. Той обясни, че до 2-3 дни ще бъдат изписани. Майката има контузия в областта на главата, детето има контузии в областта на главата и десния глезен. Бащата има контузия на кръста. 

Спря, огледа се и потегли и после трясък, дим, с такава скорост се движеше другата кола. Не оправдавам Лютви Местан. Това заяви свидетел, той е от партия ДОСТ и се е движел зад Местан. 

Чака се експертиза, посочи окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини