От х:

Днес в x:

8876 фирми подадоха данъчни декларации, за гражданите остава месец

8876 фирми от Хасковска област декларираха пред НАП в срок дейността си от миналата година и дължимите корпоративни данъци, съобщиха от Агенцията. Дружествата можеха да подават годишни данъчни декларации и на 1 април, тъй като законовият срок /31 март/ бе в неделя. Броят на формулярите тази година е с 500 повече от 2018-та. Всички те са подадени електронно, каквото е изискването към юридическите лица.

По-малко от месец пък остава за физическите лица да декларират пред Агенцията за приходите доходите, които са получили през предходната година и дължимите данъци върху тях. До днес това са направили 8400 жители на областта.

От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че 26 и 29 април са неработни дни заради великденските празници, но декларации ще се приемат по електронен път – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис. По интернет е най-лесният и бърз начин за подаване на данъчните декларации. Възможен е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Освен онлайн, формулярите могат да бъдат подавани на място в салона за обслужване на НАП, по пощата – добре опликовани като писмо и на гише в 19 пощенски станции в област Хасково.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини