От х:

Днес в x:

Две хасковски номинации за "Златна муза" за хореография

Две хасковски номинации има за тазгодишните награди "Златна муза" за хореография.

Призовете се връчват от Асоциацията на хореографите. Наградите ще бъдат присъдени за трета поредна година в 11 категории и са изключително престижни, защото победителите се излъчват с тайно гласуване от гилдията.

Сред номинираните са ръководителят на балет „Рона“ Милена Налбантова за авторския й спектакъл „Тя“. Името й е посочено заедно с още петима хореографи от страната в категорията, в която се очаква да е най-жестоката конкуренция -за хореография в областта на модерното танцово изкуство. Милена Налбантова е носителят на "Златна муза" в същата категория от миналата година. Тогава тя й беше присъдена за първия в страната танцов спектакъл във вода „ Пръски любов“.

Втората хасковска номинация е Мишо Кадиев, който е ръководител на фолклорния танцов състав „Фъртуните на Мишо“. Тя е в категорията за „съхраняване на първообраза на фолклорното танцово изкуство“.

Награда за хореография ще бъдат връчени още в областта на българския танцов фолклор, за хореография в областта на класическото балетно изкуство, в областта на детското танцово изкуство, за педагогическа дейност, приз се връчва и за оригинална музика, за оригинални костюми към хореографска постановка, както и за изключителни постижения в областта на хореографията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    haha
    0 -1
    11:16, 3 апр 2019
    Мишо Кадиев, така наречените ти "фъртуни" едно хоро не могат да изиграят....
Последни новини