От х:

Днес в x:

Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на олигарси. Преглед на печата

"Дума":

Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на олигарси

Шефът на комисия "Антикорупция" обяви, че е жертва на атака от олигарси и че получавал заплахи за живота си. Пламен Георгиев даде брифинг днес в опит да потуши скандала с недекларираните си имоти, които излязоха на светло покрай апартаментите на Цветан Цветанов и други представители на властта. Оказа се, че много трудно Георгиев би могъл да проверява апартаментите на властта, след като той самият се е облагодетелствал и е закупил имоти на нереално ниски цени. Шефът на КПКОНПИ обясни днес, че цялата информация е скалъпена от олигарси, на които комисията е запорирала имотите и е повдигнала обвинения.

Във въпросите за апартаментите си той видя обслужване на същите подсъдими от страна на медиите. Атаката съвпада и със заплахи за живота ми, обясни Георгиев. Затова вече ходел с четирима души охрана от НСО.

Армия. 

"24 часа":

За 6 май университет за пилоти, Борисов чака авиокомпаниите да му плащат

17 години след закриването му Висшето военновъздушно училище ще бъде възстановено като самостоятелен военен университет. До 25 април Министерският съвет трябва да е приел решение за това, което бързо да бъде одобрено от парламента и на 6 май да се обяви новото военновъздушно училище, заяви във вторник премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят, военният министър Красимир Каракачанов, шефът на отбраната ген. Андрей Боцев и шефът на ресорната комисия на НС Константин Попов посетиха вчера учебната авиобаза в Долна Митрополия.

През 2002 г. военновъздушното училище там бе закрито и стана факултет "Авиационен" към Националния военен университет във Велико Търново. От 2014 г. пък настоящият президент Румен Радев, който тогава командваше ВВС, започна кампания за възстановяването му. Основният мотив бе, че като студенти в националния университет бъдещите пилоти учат първата година в Търново, не им се преподават авиационни, а пехотински дисциплини и пр.

За възстановяване на военновъздушното училище се бори и шефът на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов, който също е военен пилот.

След 2002 г. цивилните университети станаха 50, а военните бяха намалени на 3-4, припомни вчера премиерът Бойко Борисов в речта си пред курсантите от авиационния факултет.

Мярка. 

"Монитор":

Съдът пусна на свобода трима от задържаните оръжейници

Трима души от 6-членната група на бившия футболист Красимир Тонев, който е обвинен за изнасяне на оръжейни части от заводите "Арсенал" бяха пуснати от специализирания наказателен съд на свобода.

От спецпрокуратурата поискаха с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража да останат всички арестувани в хода на акцията на ГД БОП в Казанлък, Енина и Крън, извършена на 31 март и 1 април, но в крайна сметка в килиите бяха върнати Тонев, крънчанинът Ерол Алендаров и Петър Гидиклийски.

Без никакви мерки за неотклонение си тръгнаха жителят на Енина Николай Убчев и Назъм Неби, определена беше парична гаранция от 3 000 лв за бившия собственик на ферма за щрауси в Крън Горо Чаушев.

Дело. 

"Сега":

Търговците от "Графа" завеждат колективен иск срещу Столична община

Собственици на търговски обекти на столичната ул. "Граф Игнатиев" завеждат колективен иск към общината, предаде БНР. Причината е продължителният ремонт на улицата и претърпените от търговците щети. Според адвокат Ивана Мурджева колективните искове са по-полезни от индивидуалните. Тя обясни, че основното искане на търговците е да получат справедливо обезщетение. Такъв иск дава ясен знак на онзи, който е причинил вредата, че поведението и причиняването на колективни щети трябва да бъде по някакъв начин възмездено, посочи Мурджева. Адвокатът поясни, че в случая не се оспорва необходимостта от подобряване на градската среда, а обстоятелството, че ремонтът е започнал без общината да направи оценка на последствията за бизнеса в района.

По думи на собствениците на търговски обекти на ул. "Граф Игнатиев" там наемите варират между 1000 лева и 2000 евро. Заради ремонта обаче повече от 70% от магазините са затворили, а тези, които в момента работят, са с нови наематели. Не завеждаме иск срещу ремонта, а срещу недопустимо дългия ремонт, заявиха търговците и допълниха, че настояват за обезщетение между нормалните обороти преди и тези по време на ремонта.

Трагедия. 

"24 часа":

Външно: Четирима българи са загинали при самолетната катастрофа в Македония

По информация на българското посолство в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на малък самолет "Чесна", излетял днес от Охрид за София, на борда са били и са загинали четирима български граждани. Тяхната самоличност се изяснява. Това съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район. За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бо
    Боби
    0 0
    14:29, 4 апр 2019
    Г-н Борисов знае какво прави и се справя най - удачно с всякакви решения ! Добре ,че е този човек за да прави толкова много за страна ни .
  • 2
    Га
    Галя
    0 0
    14:33, 4 апр 2019
    Тези от няма и нищо почват пак с лудите си филми ама няма да им мине номера на 99% !!! Това е много жалко !.....
Последни новини