От х:

Днес в x:

10 °C

Дознател помагала на криминалния контингент. Вътрешна спецакция в Благоевград

Данните на полицията за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, която е оказвала помощ на криминалния контингет с вътрешна информация, се разследва от 3-4 месеца. Повече подробности за днешната спецакция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" в ОДМВР-Благоевград разкри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия.

Aкцията на "Вътрешна сигурност" от тази сутрин в Благоевград е насочена срещу дознател от районното управление. Става въпрос за жена, която е оказвала помощ на криминалния контингент с вътрешна информация, а баща ѝ е началник на сектор в ОДМВР-Благоевград.

Малко по-късно стана ясно и че униформени са нахлули и в апартамент в благоевградския квартал "Еленово", в който живеела разследващата.

Маринов на няколко пъти отказа да даде повече информация с мотив, че се извършват процесуално-следствени действия и прокуратурата трябва да излезе с официални данни.

БГНЕС инфорамира, че по обяд е обискирано жилището на Георги Кьосев - началник "Охранителна полиция" към областната дирекция. В 12.40 часа той напуснал жилището си, придружаван от служители с качулки и прокурори. Кьосев влязъл в автомобила на прокуратурата. Придружаващите обаче заявили, че той не е задържан.

На въпрос за проверяваната от ОЛАФ обществената поръчка за 290 автомобила за високопроходими условия, обявена вчера на брифинг от зам.-министъра Красимир Ципов, Маринов заяви, че информацията, която към момента може да даде, е, че има такова разследване, което е по сигнал.

През ноември месец идвала комисия от ОЛАФ, през 2019 г. също идвала такава комисия и това, което зависи от МВР е да окаже пълно съдействие, с което да бъде проверено абсолютно всичко.

Припомняме, вчера на брифинг в МВР зам.-министърът Красимир Ципов припомни, че по време на временното правителство "Герджиков" МВР шеф беше Пламен Узунов. Тогава е била сключена и обществена поръчка за доставката на колите. Същата процедура е обект на проверка от ОЛАФ.

Маринов разпоредил на дирекциите, които се занимават с обществени поръчки, да оказват пълно съдействие по случая.

Източник: БГНЕС

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини