От х:

Днес в x:

Майката на Ники – Росица Ленкова сред достойните българи на годината /обновена/

    Росица Ленкова – майката на Ники Корондилева, която обедини Хасково в своята борба с тежката болест, е сред 23-мата достойни българи, номинирани в класацията на „24“ часа.

    От 2003 година насам кампанията „Достойните българи“ представя пред обществото хора от различни професии, на различна възраст, с различни каузи, но и с общо по между си-доброто сърце.

    Днес е 17-та церемония по връчване на отличията в кампанията.

    Хасковлийката Росица Ленкова е сред тези, които получават признание заради това, че въпреки тежката лична загуба не затвори сърцето си, а го подари на всички и намери сили да продължи каузата на Ники „Деца помагат на деца“, дори след като дъщеря ѝ изгуби битката с болестта. Тя преведе и 53 хил. лева за лечението на три деца и продължава да помага и участва в различни благотворителни инициативи.

    По традиция и тази година по време на церемонията „Достойните българи“ ще бъде присъдено голямото отличие – копие на Златния ритон от Панагюрското съкровище. Всички добротворци ще бъдат наградени с медали и грамоти.

    По-късно във Фесбук профила си Роси Ленкова публикува грамотата си, за да я сподели и посвети на всички, които са я подкрепяли и са част от каузата й.

    "Номинацията "Достоен Българин" е изцяло за всички вас. За всички, които протегнахте ръка и приехте личната ми кауза за ваша собствена. За всичко, което направихте и продължавате да правите за нуждаещите се.
    Без вас няма да се случва всичко това. Моята постъпка не е героизъм. Тя е следствие на това, с което ни дарихте всички Вие! 
    Аз съм единствено посланик на вашите действия, за което благодаря от сърце. 
    Гордейте се! Вие сте "ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ!
    Този плакет е изцяло за Вас!
    ДОБРИ ХОРА! ПОКЛОН!,,"

     Haskovo.net

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ба
      баба Илийца
      9 -42
      11:30, 12 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • ..
        ...
        11 -20
        13:09, 12 мар 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Мр
      Мръсна държава
      39 -2
      13:29, 12 мар 2019
      За жалост държавата ни обръща гръб почти винаги и накрая тази майчица преживя какво ли не за да опита по всякакъв начин да спаси своето ангелче, но явно бог реши друго.... Поклон пред тази жена и пред всичките добрини, които направи и продължава да прави! Достойна жена с голямо сърце, с която трябва да се гордее цяла България!
    • 3
      До
      До многоточие!
      29 -5
      13:55, 12 мар 2019
      Грях е, многоточие, не само да го напишеш, но и да си го помислиш? Кой те е натискал да участваш в кампанията, а и обедня ли с въшкавия си лев, срам нямаш ли? След като държавата е абдикирала,нормално е родители и всички ние да се обединим и помогнем на умиращо дете или поне да опитаме, да направим това, което е според сили ни. Браво на тази майка, призът няма да я стопли, но тя го заслужава! А ти, многоточие, се моли бог да бъде милостив над децата ти и над теб!
    Последни новини