От х:

Днес в x:

Възпитаник на Математическата е част от бг тима програмисти в Москва

Десетокласникът от Хасковската математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Стоян Малинин е част от българският отбор, който участва в XIII Открита московска олимпиада по информатика.

Габрово, Пловдив, Ямбол, Шумен и Варна имат също свои представители в тима, част от участниците от България са от Софийската математическа гимназия и школата „А&Б“. Българският Тимът от България е от 19 души. Те ще се състезават с 430 участници от 7 държави. Подборът е направен след квалификационните кръгове. Ръководители на българските ученици в Москва са Бисерка Йовчева, Валентина Дянкова, Валентин Борисов, Зорница Дженкова и Бистра Танева.

Отборът замина на 6-ти март. Тогава мина и предварителният тур на състезанието. Заключителният етап на олимпиадата се провежда в два кръга на 7 и 8 март. Според правилата всеки тур включва 4 задачи, които се оценяват със сто точки.

Всеки участник може да даде не повече от 500 решения по време на кръга, като размерът на едно решение не трябва да надвишава 64 KiB, общият размер на всички доставени решения не трябва да надвишава 10 MiB.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини