От х:

Днес в x:

3 °C

Блатечки за Лейди Гага: Не е никаква актриса! С голям нос и ...

"Лейди Гага не е никаква актриса - няма какво да говорим! Тя просто е избрана изключително добре за тази роля... Тя е перфекта за тая роля - с големия си нос, с дебелия си задник... С нелепия начин, по който изглежда. Аз казвам к'вит са нещата . Тя наистина е перфектен музикант и точно това несъответствие на талант и визия са перфектни за тази роля. Иначе тя играе като кандидат-студентка за ВИТИЗ. Сега нема к'во 'а си говорим глупости."

С това изказване от снощното студио "Треска за Оскари" на Нова тв Асен Блатечки си навлече доста - меко казано, противоречиви чувства. Не са малко хората, които първо смятат, че има съответствие на нивата, и второ - че не е най-джентълменското да коментираш за "несъответствие на талант и визия" или "нелепия начин", по който изглежда една от най-титулуваните съвременни певици.

Преди това в студиото в компанията на Асен, още и Калин Врачански, и Теодора Духовникова разкриха причините, поради които българските актьори не изнасят оскарите с колички (ако бяха в Холивуд, тримата задължително щяха да са номинирани - заяви още като ги представяше водещата Ива Софиянска, б.р.).

Трите пречки са - езикът (че вечно "сме обречени" и ни дават роли на имигранти), разстоянието (че сме далеч, а не сме там) и най-вече - лобито, което го нямаме. "Няма защо да взимат български артисти в американски филми, защото не могат да изкарат пари от това", вярва Блатечки.

За щастие и облекчение на Лейди Гага, Калин Врачански (след като двамата с Блатечки разгромиха Рами Малек и играта му) - бе малко по- снизходителен към нея:

"Според мен си свърши отлично работата."

Той дори отпусна малко аванта, че е "... добра в това, което ѝ е зададено като задача." (подкрепено със снизходителна усмивка, б.р.)

Една от най-бързите реакции на изказването на Асен Блатечки бе на основателката на "Майко Мила" Красимира Хаджииванова:

"Асен Блатечки казал, че Лейди Гага не била никаква актриса и е избрана за ролята си "заради дебелия си гъз и големия си нос". Това, разбира се, се нарича проекция, но той, горкия, откъде да знае, като е зает да си въобразява, че да се показваш от хладилник и да ходиш по потник и с цигара в ръка е върхът на актьорското майсторство (и може би в НАТФИЗ наистина Е). Клет Асен, клет потник, клет "секссимвол". Клет селски маниер да обсъждаме външния вид на хора, чийто талант и успех никога няма да достигнем. Клето мъжкарче, дето най-големия му аргумент срещу някоя жена е да ѝ каже, че ѝ е дебел гъзът. КЛЕТОСТ. Дайте му там една награда за най-хубаво олицетворение на кренвирш и да се куртулиса момчето.

И между другото няма никакво значение на кого филмът му е харесал или не, защото ние, слава богу, не сме журито, дето преценява кой филм и човек ще бъде номиниран за Оскар. В смисъл, че това не са наградите за най-хубав самодеен кръжок в читалище Светлина. Нито е Плеймейт в Радомир. Това са Оскарите и това е Лейди Гага и това е един филм, който е гледан от милиони хора ПО ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ, а не реклама с един чвор, който живее в хладилника. И едно от основните неща, по които се познава дали си надраснал комплексите и полюциите си, е да можеш да се изказваш за друг човек, който работи в областта, в която УЖ СЕ СМЯТАШ за експерт и за неин достоен представител, без да намесваш външния вид на въпросния, а да се опитваш - АКО МОЖЕШ, РАЗБИРА СЕ - да се аргументираш по същество. Защото ако ще си говорим за дебели гъзове и носове, точно Блатечки би трябвало да замълчи учтиво и да затвори вратата на хладилника отвътре и да не излиза оттам. И не на последно място - не дойде ли време тоя селски маниер да обсъждаме на жените гъзовете да остане в миналото, при цървулите, кратунките и външните кенефи? АКО Е УДОБНО? Ние не сме виновни, че някои жени могат да печелят Оскар без оглед на външния си вид, а Асен, ВЪПРЕКИ НЕОСПОРИМИЯ ФАКТ, ЧЕ Е ИЗВЪНГАЛАКТИЧЕСКИ СЕКССИМВОЛ, не може??"

Leo Mitev реагира със следните думи:

Гледам в "Треска за Оскари" Асен Блатечки и Калин Врачански иронично коментират, че Рами Малек изобщо не е успял да се справи с ролята на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия". Крайно време е да поканят Марта Вачкова да оспори качествата на Мерил Стрийп или Рут Колева да заклейми вокалните възможности на Селин Дион.

Ето в оригинал още две от прозренията на Блатечки:

"Ние нямаме лоби - няма защо да взимат български артисти в американски филми, защото не могат да изкарат пари от това." 

И на въпрос за разликата в киното в Холивуд и у нас:

"Няма никаква разлика - единствената разлика е в мащабите. Иначе киното в България се снима по абсолютно същия начин, по който и там."

Източник: http://clubz.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини