От х:

Днес в x:

Съдът остави в ареста задържаният с 4 кг хероин, още издирват приятеля му

Задържаният с близо 4 кг хероин Костадин Илиев ще остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение беше наложена от Окръжния съд в Хасково и е потвърдена от Апелативния съд в Пловдив, съобщиха от Темида. 39-годишният мъж от София е обвинен в контрабанда на наркотика за близо 260 000 лева.

Илиев беше задържан на 7 февруари 2019 г. на граничения пункт „Капитан Андреево” с лек автомобил БМВ, в който е открита дрогата.

Според обясненията на подсъдимия, колата била собственост на неговия приятел Никола Тодоров, с който заедно отишли в Турция. Двамата често пътували до южната ни съседка /повече от 15 пъти/. Винаги оставяли автомобила на едно и също място, на паркинг близо до бензиностанция. След няколко часа се качвали в БМВ-то и се прибирали в България. Никола минавал границата пеша, а Костадин с колата. Последният път, на 7 февруари, полицаите открили хероина в акумулатора на автомобила и задържали шофьора. Приятелят му се издирва от органите на МВР. Костадин Илиев обяснил на полицаите, че за всеки курс Никола му плащал по 500 лева.

Според апелативните съдии, по делото са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновaно предположение, че задържаният е съпричастен към повдигнатото му обвинение. За престъплението наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години затвор. При произнасяне на определението съдът е приел, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши друго престъпление и за това го остави в ареста.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини