От х:

Днес в x:

Извадиха 1340 кутии контрабандни цигари от тайници на границата

    1340 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на МП Капитан Андреево.

    При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната на 13 февруари.

    Шофьорът на камиона, ирански гражданин, представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка се установява, че в кашони, залепени с тиксо за вратата на полуремаркето, както и в кашони между палетите със стока, е скрита контрабандата.

    Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил, с турска регистрация, след проверка с рентген и последващо претърсване, митническите служители откриват общо 460 кутии цигари, без акцизен бандерол. Част от тях са извадени от пластмасова туба, укрита в долапа на влекача. Останалото количество от незаконната пратка е било скрито около акумулаторите на превозното средство.

    Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки и им е задържано обезпечение в размер на общо 8030 евро.

    От началото на годината митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 950 000 къса цигари без акцизен бандерол.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини