От х:

Днес в x:

Ремонтират и продават, тънещата в мръсотия къща на Смочевски

Изображение 1 от 3

    Красива като архитектура, но неугледна гледка за цял квартал, известната, като къщата на Смочевски сграда в Хасково ще бъде ремонтирана до няколко месеца и почистена, а след това и продадена. Това казаха собствениците на зданието от ТЕ-ДЖЕ Зираат Банк.

    Имотът на ул. Алеко Константинов 2, който някога е бил собственост на известната фамилия тютюнопроизводители Смочевски, е обявен за продан от лятото на 2018 година. Имотът е одържавен след 9-ти септември 1944 година и дълги години там се е помещавала детска ясла. В началото на 90-те е реституиран на наследниците, които в последствие го продават. На мястото е ситуирана банка, а след това става игрална зала, преди отново банка да го купи.

    Хората от квартала се дразнят от превърналия се в сметище имот и настояват от общината да вземат мерки за това.

    От местната администрация обявиха, че собственикът е изряден платец към местната хазна, платени са всички данъци и такси, включително и за 2018 година.

    Правени са много проверки  на имота по сигнали на гражданите. Не са констатирани нарушения, които да дават основание за глоби по Общинската наредба-няма течове, няма падащи мазилки или нещо по фасадата или огражденията, с което  да се застрашава живота на хората, посочиха от общината. От там коментираха и че са изпращани към собственика много уведомления за почистване на имота.


    Haskovov.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ка
      Катя
      22 -2
      18:28, 15 фев 2019

      наистина гледката не е приятна.разбирам защо се възмущават хората.

      • 🇧🇬
        🇧🇬
        18 -66
        20:05, 15 фев 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Зм
      Змея
      12 -21
      18:48, 15 фев 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Аб
      абжж
      28 -11
      20:38, 15 фев 2019
      Само едно ще ти кажа BG заради идиоти като теб България няма да е бъде.Ходи купи на жената фередже за твоя задник вазелин и се радвай на ЕС в който живееш . Те орките ще те оправят и ще ти е готино
      • Ба
        Бау
        9 -19
        22:31, 15 фев 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      5 -4
      23:45, 15 фев 2019
      Някой бей ще да я купил къщата
    • 5
      Му
      Мунчо Идиота
      46 -1
      00:09, 16 фев 2019
      Не разбирам защо се възмущават гражданите. Къщата може да е пуста, но нали не е хвърлила сама в дора си купищата боклуци. Хвърлят ги същите тези които после се възмущават че е мръсно. Просто всички сме мундари. Другарки и другари- мръсни мундари които още от времето на комунизма знаят че общото е чуждо и го грабят, мачкат, цапат. Затова няма какво да ми се възмущават от мръсотията - хартиите от мазните банички, презервативите и бурканите те Гражданите са ги хвърлили не са паднали от небето. Хайде да не се правите на супер невинни защото сте мундари. Ясно.
    • 6
      Ке
      Кенански тигър Хебър
      15 -2
      08:51, 16 фев 2019
      То да е само тази къща, на ул.добруджа също има изоставена къща, зад бизнесцентъра са две, мизерия пълна. От общината кво гледат незнам, тютюневия склад на бул.раковски от години също е изоставен, падат мазилки и виждате ли не можели да намерят собственика, ама ти били двама ама тва ама онва, мързел и грам желание за работа нямат, а после нямало данъци и приходи, няма щот спите!
    • 7
      Ха
      Хасковлия
      4 -2
      09:40, 16 фев 2019
      Марица това го писаха преди 2 месеца. Къщата е собственост на банка, която я продава от доста време.
    Последни новини