От х:

Днес в x:

Първите бебета на 2019 са момичета

Първото бебе в София в университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" за 2019 г. е момиче, родено по естествен начин малко след 5.00 ч. сутринта. Детето е трето в семейството, има две по-големи сестри и е с перфектно тегло от 3,100 кг.

Първото бебе за Пловдив и България за 2019 е момиче и се роди в пловдивска АГ болница точно в настъпването на новата година. 

Малката Диана проплаква за първи път 40 секунди след полунощ на първи януари в ръцете на д-р Ангелов и екипа д-р Георгиев, д-р Василева, д-р Георгиева и ак. Негалова. 

Тя се ражда по естествен път в 00:01 часа, с тегло 3510 г и ръст 51 сантиметра. 29-годишната майка и новороденото са в добро здраве.

Първото бебе за новата година в Стара Загора е момче. Казва се Борис и родено малко преди 8.00 часа тази сутрин в Университетската болница "Проф. Стоян Киркович". То е първа рожба на 26-годишна жена от града, съобщи за "Хоризонт" дежурната акушерка Галина Гатева.  Малко преди полунощ е проплакало и последното за 2018-а година бебе в Стара Загора. То е момиченце и родено оперативно при интервенция, водена от д-р Мангърова и д-р Цанкова. 

Първото за 2019-та година бебе, родено в болницата в Шумен е момиче. То се е родило малко преди 12.00 часа вчера. 

Първото бебе за 2019 г. в УМБАЛ Бургас е момиче. По първоначални данни това е и първото новородено за Бургаска област. Родено е в 6.20 тази сутрин и се казва Никол. Второто бебе на 1 януари в УМБАЛ Бургас също е момиче - Гергана. И двете са родени по естествен път. До края на деня днес в Родилно отделение в най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България очакват да дойдат на бял свят още деца.

209 бебета са се родили в ловешката болница през изминалата година. Първото за тази в Ловече проплакало малко преди 10.00 ч. във вторник. То е момиче, тежи 2 кг и 700 г и е второ дете на 24-годишната Валентина Маркова от Угърчин. Последното  за 2018 г. се е родило в понеделник по обяд и е кръстено Добринка. То тежи само 1 кг и 700 гр. но лекарите в Неонатологичното отделение полагат необходимите грижи за него. Генка Гетова, която работи като акушерка от 42 години, каза, че в ловешката болница от Бъдни вечер до 1 януари са се родили шест бебета, всичките момиченца. 

Момиченце е и първото бебе за 2019 година във Видин. В Акушеро-гинекологичното отделение на тамошната болница "Св. Петка" в момента няма други родилки, с изключение на една жена, чийто термин е на 7 януари./ Канал 3

Източник: http://kanal3.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини