От х:

Днес в x:

Читатели: Улица “Правда” в Хасково става езеро при дъжд

Изображение 1 от 2

    "Улица “Правда” в хасковския квартал “Изгрев” става езеро при всеки дъжд. Проблемът е от поне 15 години, но досега никой не го е решил въпреки многобройните сигнали". Това пише в писмо до Haskovo.net читател, който изпраща и снимки от днес.

    “Преди време имаше проблем само при проливен дъжд, но с течение на годините нещата стават още по-зле и сега при най-малкия валеж от шахтата излизат боклуци. Пробвах с обаждане и жалби до различни институции, но нищо не се е променило”, пише нашият читател.

    “Много интересно решение е измислено - просто да се прокопае, за да се отича водата от пътното платно. Изглежда интересно решение, поне не се събира вода”, пише иронично хасковлията.

    За проблема на тази улица Haskovo.net писа поне десетина пъти. От общинската администрация заявиха, че също знаят за проблема. Било необходимо обаче да се смени тръбата още от кв. “Република”. От ВиК периодично почиствали запушената канализация, но тя се задръствала отново. От Република хвърлят всякакви боклуци в тръбата, допълниха от администрацията. Оттам добавиха че подмяната на канализацията е “планирана”, но не уточниха за кога.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ба
      бай Иван
      22 -1
      17:49, 21 ное 2018
      Кучето си лае, керванът си върви. Този квартал е забравен и от кмета и от всички управници. Никой не го интересува как хората отиват на работа, как децата се придвижват до ОУ ''Хр. Смирненски'', защото всички деца от този квартал са ученици в това училище, което не е много далеч и децата ходят пеша - с мокри крака от тази локва и още една локва - на релсите на цигарената. Кой е виновен, ами като няма как да се смени тръбата да решат автобусчетата на градския транспорт да влизат в квартала и да качват хората от там, а не от булеварда долу. И защо само за този квартал няма пари за улиците Петрич, Правда и Панагюрище / беше разширена само да някъде/, защо тук няма детски площадки за майките с деца, защо ...
    • 2
      Во
      Водолаза
      7 0
      21:40, 21 ное 2018
      Проблемите никой не ги вижда явно от т.н. институции, дружества Вик Екопрогрес или общината примерно всеки си трае и пръста не си мърда - асфалта още от линиите липсва на места все едно е имало война кратери и дупки, канализации непочистени с години пълно безхаберие после като стане някое събитие се чешат по празните кратуни ... 2030 г. Сигурно ще има движение по въпроса ...
    • 3
      Gh
      Ghost Navigator
      7 -1
      22:06, 21 ное 2018
      От три години не живея там(въпреки че съм израстнал в този квартал) и не съжалявам че съм се махнал.
      Всичко е заобиколено от клюкарки
      Има проблем с каруците
      На всичко отгоре ТИР-овете задръстват всичко
      Зимата - ужас
      През останалото време от годината винаги все нещо тече
      Като бях ученик преди много години положението беше същото. Само "лошия" Г. Иванов асфалтира квартала.
    • 4
      Ба
      Бат Коце
      5 -5
      22:37, 21 ное 2018
      Като става езеро - зарибявайте със шарани, бяла риба и костур. Пускайте лодките и ловете риба за зимата и продавайте.
    Последни новини