От х:

Днес в x:

От другата страна: Полицаи свалиха каски в солидарност с протеста

Полицаи свалиха каски в знак на солидарност към протеста в Перник снощи. Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво" и "Респект", а протестът беше прекратен, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът отново беше срещу високите цени на горивата. По данни на МВР той е преминал нормално и без ексцесии.

За поредна вечер вчера хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната. Освен в София и Перник протести имаше и в Стра Загора, Шумен, Бургас.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите. В София за 24-ти пореден ден протестираха майките на деца с увреждания.

Около 200 служители на жандармерията са командировани на различни места в страната заради протестите. До момента са изпратени допълнително екипи в Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини