От х:

Днес в x:

Среднощна стрелба в София

Стрелба в столичния квартал "Белите брези", съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на улица "Хайдушка гора" през заведение и в близост до фитнес център.

Простреляни са двама души.

Единият е ранен в рамото, а другият - в гърдите.

По непотвърдена информация е стрелбата е била открита от кола. Извършителите са избягали. 

Единият от ранените е настанен в "Пирогов", а другият е във ВМА.

Единият е 38-годишен, Ивайло Богданов с прякор Жирафа. Прострелян е в рамото и е транспортиран до "Пирогов". Многократно е осъждан за притежание на наркотици, лежал е в затвора. Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви за bTV, че раненият е опериран успешно. Няма опасност за живота му.

Другият мъж е на 26 години, Божидар Лоански, и има 2 огнестрелни рани - в гърдите и в рамото. Той е откаран във ВМА. Осъждан е за кражби в жилища и офиси. От пресцентъра на ВМА информират, че мъжът е настанен в реанимацията на здравното заведение. Няма опасност за живота му. 38-годишният Богданов също е контактен.

И двамата са с адресна регистрация в района на инцидента, казаха директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски и шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

По неофициална информация стрелците са били двама и са избягали.

Нападението е станало до голям фитнес и пицария.

Пострадалите са били регистрирани за разпространение на наркотици.

Полицията е отцепила региона. На мястото на инцидента се извършва оглед. Полицията издирва извършителите, съобщиха от МВР.

Сигналът за стрелбата е получен в полицията малко след 22 часа.

По ранените е стреляно най-малко 8 пъти с пистолет, пише БНР.

"Трима свидетели-очевидци се разпитват. Един извършител или двама извършители - нека колегите да си свършат работата и когато имаме повече информация, то ще ви дадем, защото към този момент действително няма да е точна", заяви пред общественото радио шефът на СДВР. 

Предстои да бъдат прегледани и записи от охранителни камери в района на стрелбата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини