От х:

Днес в x:

Съдят Мъск за измама

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ обяви, че Илън Мъск, изпълнителен директор на "Тесла", е подвел обществото със съобщението си в "Туитър" на 7 август, че обмисля да направи компанията частна с цена на акцията от 420 долара, съобщават местни медии.

Комисията отбелязва, че съобщението на Мъск няма фактологична база, не е проверено и не е истина, че акционерите само трябва да гласуват, за да направят "Тесла" частна компания. Комисията предлага да се забрани на Мъск да заема позиция на директор на публична компания в бъдеще.

Според SEC Мъск е изправен пред обвинения в измама, тъй като позицията е довела до объркване на пазара, където цената и акциите на "Тесла" са били повлияни за кратък период.

Комисията реши да съди Мъск и "Тесла".

Предприемачът нарече съдебния иск на комисията срещу него "неоправдан" и се защити, че винаги е действал "в най-добрия интерес на истината, прозрачността и инвеститорите".

"Неоправданите действия на SEC ме оставят дълбоко натъжен и разочарован. Винаги съм предприемал действия в най-добрия интерес на истината, прозрачността и инвеститорите. Честността е най-важната ценност в живота ми", отбеляза Мъск.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини