От х:

Днес в x:

Стадион Хасково с пет нови лекоатлетически сектора

Изображение 1 от 5

    Скоро стадион „Хасково“ ще е готов да приема състезания по лека атлетика на областно ниво. Това ще стане възможно след завършването на няколко нови сектора там. В момента се работи по мястото за скок на дължина и троен скок. Обособени са сектори за мятане на диск, тласкане на гюле и хвърляне на копие.

    Реконструкцията извършва от Общинското предприятие „Екопрогрес“ със средства от бюджета си.

    С новите сектори ще бъде почти завършена липсващата от години на градския стадион лекоатлетическата зона, за която вече бяха направени 6 писти.

    Преди да започне работата всичко е съгласувано с треньорите по лека атлетика в града, изграждането на зоните е съобразено с техническите изисквания и оразмеряване според правилниците.

    За догодина е предвидено на стадиона да бъде изграден и трап за висок скок.

    След завършването на ремонта сега всички съоръжения ще бъдат използвани за подготовката на лекоатлетите от Спортното училище.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Об
      Община Хасково
      14 0
      15:27, 27 сеп 2018
      Отворете пистата да могат хората да тичат на нея-така тя ще остане за "красота"...
    • 2
      Чо
      Чобанина
      2 0
      10:46, 28 сеп 2018
      Това е хубава инициатива, но за професионалните спортисти. За нас обикновените аматьори джогери също помислете. При дъжд и сняг алеите на Ямача стават на локви и само около стадиона може да се бяга. Браво поне, че сложихте осветление там. Давам ви идея да направите повече алеи за джогинг , които да са с покрити с навеси, за предпазване от дъжд и сняг. И най накрая направете един закрит басейн бе мама му стара, за трева половин милион може за басейн двеста хиляди не може !!!

    Видеа по темата

    Последни новини