От х:

Днес в x:

200 метра водопровод на ул. “Бачо Киро” ще реши проблема с водата на Хасково

    “Изграждането на 200 метра водопровод на ул. “Бачо Киро” ще реши проблема с водата на Хасково. За съжаление нямаме никаква информация да се прави нещо по въпроса”.

    Това заяви председателят на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева. Тя посочи неизграденият водопровод като едно от важните решения на ОбС, които кметът Добри Беливанов не изпълнява, заради което предложи създаването на временна комисия, която да контролира това.

    “Експертите на МРРБ и МОСВ са категорични, че този водопровод ще реши проблема с радиоактивната вода, защото ще могат да се смесват количества от южните и източните водоизточници и нивото на уран и алфа активност ще спадне. За съжаление нищо не се прави”, добави Захариева.

    От община Хасково обаче заявиха, за този обект е проведена процедура за обществена поръчка, избран е изпълнител и дори има издадено разрешение за строеж. “Работата трябва да се свърши 40 дни след започването, което предстои до дни”, заявиха от общината.

    Захариева пък контрира, че ако това е така, в Общинския съвет нямат никаква информация. “Според закона кметът е длъжен да ни изпраща всички свои заповеди в изпълнение на решенията на ОбС. Това обаче изобщо не се прави, при това още от началото на мандата. Така ние сме в неведение кои решения се изпълняват и кои не. През последната година сигналите от граждани за такива неизпълнени решения много зачестиха. Затова в докладната за създаване на временна комисия съм предложила да задължим кмета до 1 ноември да ни престави всички свои заповеди, издадени в изпълнение на решенията на ОбС. Тогава ще знаем кои се изпълняват, кои не и защо”, коментира Захариева.

    Като пример за други неизпълнени решения тя посочи и 129-те хиляди лева за охрана на училищата. “Това решение е от януари тази година. Защо едва сега кметът реши, че параграфът в бюджета е сгрешен? Ако наистина е така, той можеше още в началото на годината да го посочи и да го променим”, коментира тя

    Поради забавения превод на сумите за охрана някои училищни настоятелства вече са започнали да събират пари от родителите, което наскоро министърът на образованието категорично забрани. От училищата обаче заявяват, че това се прави от настоятелството и става само по желание, което не може да бъде забранено.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ин
      инжЕнер
      56 -8
      17:02, 20 сеп 2018
      От кога тая госпожа взе да разбира от водоснабдяване, от както е юрисконсулт на водното дружество ли? Само една от всичките цицки на които се е наредила да дърпа пари / Булгартрасгаз, общината, болницата.../
      А кладенците къде са? За къв чемер тия от ВиК казаха , че искат кладенци НОВИ и изкрънкаха едни пари -има няма два милиона, то зора бил за някъв водопровод.Евала госпожа!
      Като дрънкате поне виждайте сайта на общината си, раздела се казва "Профил на купувача" и там някъде е обществените поръчкиза цялата тая дандания,там трябва да пише има ли избран изпълнител има ли сключен договор.Ама по лесно е да лиснем една люжа, който чул чул че не е истина .имало едно време един Гьобелс се казвал-негова теория е тая. Ама за това друг път
      • Io
        Iorko
        22 -8
        18:42, 20 сеп 2018
        Всякакви разбирачи по темата. Истината е, че поне засега водата от кладенците от северна зона е чиста. Всички взети проби го доказват. Кладенците към Болярово са замърсени и не могат да бъдат пуснати. Затова и са необходими допълнителните кладенци в северна зона за да се повиши добива на вода от там и да компенсира спрените кладенци за да няма режим. Това, което не се казва е, че по закон нормата на уран в кладенец е по-висока от нормата на уран при краен потребител /т.е. в чешмите/. Идеята е, че водата от различните кладенци се смесва и по този начин съдържанието на уран спада под допустимите норми /ако някой си мисли, че във водата въобще няма уран жестоко се лъже - има навсякъде, но е в допустимите норми и не е само уран - има и манган и цялата менделеева таблица/. Има зона в града /източна/, която се снабдява директно от кладенец без смесване с водата от северна зона. Само там всички изследвания при краен потребител винаги дават отклонения. Водопровода, за който госпожата говори е необходим за да се смеси тази вода с тази от северна зона и също да влезе в норми. Когато това се случи вероятно ще бъде отменена забраната за консумация на водата, защото никъде няма да има отклонения. Колко дълго ще се запази това положение и дали замърсяването откъм Болярово няма да "мигрира" и към северна зона никой не може да каже (водата все пак се черпи от под земята и какво ще бъде дифузното движение и дали повишения добив от север няма така да се каже да засмуче замърсяването към себе си няма експерт, който да може с точност да предвиди). Дълго време там е имало добив, замърсявали сме земята си (други да правят атомни бомби) и сега това е резултата.
    • 2
      Хю
      Хюстън
      50 -14
      17:10, 20 сеп 2018
      Още една герберска тиква която стана хидроинженер като ахмед доган ха ха ха ха !!!
    • 3
      Гь
      Гьобелс
      47 -6
      17:14, 20 сеп 2018
      Ама наистина ли са толкова тъпи или ги карат да се правят на такива? Хората трева пасат. Лошо гледа госпожата, но ако 200 метра водопровод решаваха проблема на Хасково с урана беше то....Една лъжа повторена 100 пъти става истина, вярно че нацист го е казал но е абсолютно вярно. Стига лъжи и пози г-жа хората виждат че единствената цел, която имате е да пречите. Само си дайте сметка след година на изборите дали тези ,,простаци с бюлетините,, биха ви гласували отново доверие. Носете си скъпите костюми сега, че да не ги смените с раиряни
    • 4
      Jo
      John
      27 -9
      18:59, 20 сеп 2018
      тикви, да не ви се смесят малкото гънки в мозъка, тежка вода ще месят със чиста и ще ни я продават за питейна!
      • Тр
        Трагедия Иванова
        31 -7
        19:32, 20 сеп 2018
        И то на 3 лева за кубик и започнали да правят предписания да си подменяме водомерите. Дават и срок от 3 месеца и почвали глобите.
    • 5
      То
      Тодор Атака
      5 -4
      22:46, 20 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      5 -1
      00:11, 21 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Фу
      Футболиер
      22 -2
      07:53, 21 сеп 2018
      И изведнъж проблема с водата на Хасково се реши тцъ тцъ .... Ами допитайте се до Таня Захариева вездесъща и компетентна по всички теми знания и чудо. Започна да се гласи за кметското място и постоянно му подлива вода ,но няма кой да гласува за нея останаха твърде малко заблудени хора в запустялото градче.
    • 8
      Ку
      Курец
      17 -3
      08:16, 21 сеп 2018
      Спомнете си на времето КОЙ предложи това мило и неориентирано старче за Кмет?КОЙ,еми ГЕРБ. Чуда се какъв ли ще ни сервират на следващите избори.
    • 9
      Фу
      Футболиер
      16 -6
      08:32, 21 сеп 2018
      Ами защото Делян Добрев не се кандидатира за кмет и искаха Добри Беливанов да им бъде послушна маша, но се усети и им се опъна. Тогава започна голямото театро в стил Малки градски театър зад канала алчни за власт гербаджиите ;(;(;(
      • Ка
        като всичко в държавата ни
        17 -5
        08:50, 21 сеп 2018
        Делян Добрев се скри някъде и не се появява, че много въпроси имаме към него ! Защо, защо, защо....???? Протежетата му са толкова смешни и неадекватни, че само ще кажа на такъв народ, такива управници т.е. много търпелив народ! А иначе водата ни трови по-малко и продължително !
    • 10
      Ма
      Мария_1537509501
      10 -3
      08:58, 21 сеп 2018
      А защо събират пари от родителите за охрана като министъра на образованието е забранил това?? Било пожелание - - да ама не. На родилските срещи госпожата /класната / ти казва че е задължително. Нали фирма ММ трябва да се издържа от някъде. Да не говорим че отделно ни изнудиха за 85лв. за консумативи. Ха познайте в кое училище е това?
    • 11
      Ня
      Някой
      6 0
      09:36, 21 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 12
      Къ
      към Lorko
      12 -2
      11:15, 21 сеп 2018
      Това е най-голямата глупост която може някой да изтърси. Значи ще смесим вода която е негодна за пиене с такава която е годна и виждаш ли първата ще стане по-млко негодна. Значи ще ме прощавате за сравнението ама ако към половин кофа с ла...на добавим 2 бидона с чиста вода ще стане годно за пиене... И това ми било председател на Общински съвет. Пълен ужас и некомпетентност пък после кмета им бил виновен. Че вие сте същите бе.
      • Jo
        John
        9 -1
        11:25, 21 сеп 2018
        в пълен ужас ще си като ѝ видиш пейчека от държавните бордове, под 20 бона чисти не пада месечно!
    • 13
      Къ
      към Lorko
      12 -2
      11:20, 21 сеп 2018
      Госпожо председател на общинския съвет ...нарш веднага към Русия да им обясните как да си решат проблема със замърсената от радиация вода и почва. Вие направо можете да кандидатствате за патент и а Нобелова награда за откритие
    Последни новини