От х:

Днес в x:

18 °C

Хасковлия: От месеци сме без вода. ВиК иска пускане на помпите в Градската градина

  “Повече от два месеца сме без вода. Как се живее без вода в най-горещите летни месеци?”

  Негодуванието е на хасковлии от ул. “Крали Марко”, улицата се намира до метеорологичната станция на “Червена стена”.

  Илко Кадиев: “Счупихме телефоните на ВиК. Оттам вече ни затварят, като чуят, че се обаждаме от “Крали Марко”. Не можели да ни решат проблема. Как е възможно това през 21 век?”, недоумява мъжът.

  Хасковлията е сложил бидони под улуците и при всеки дъжд се сдобива в живителна течност. Необходима и за китната градинка в двора му.

  “Дебнем през нощта, в 2-3 часа, да протече малко от чешмата. Тогава пълним туби и шишета, да има през деня. Добре, че сме с подвижен душ, защото трябва да се навеждаш, за да се изкъпеш. Вдигнеш ли душа нависоко, водата спира. Никакво налягане”, разказва мъжът. "Синът и снахата бяха тук с детето, но не издържаха на безводието и си тръгнаха".

  Преди около два месеца Haskovo.net писа за подобен проблем на близката ул. “Веслец”.

  Шефът на район “Хасково” във ВиК Лозко Лозев обясни, че безводието в района на “Червена стена” му е известен отдавна. “Кварталът се снабдява с вода от Южната кула. Тя се пълнеше от кладенците в Градската градина, но откакто ги спряхме, водата не достига. Пускаме допълнително количество от Северната кула, но налягането е недостатъчно. Отделно има много скрити аварии, които трудно се локализират. И там изтича много вода”, обясни Лозко Лозев.

  Потърсен за коментар, шефът на ВиК Хасково Тодор Марков заяви, че още преди повече от месец е пратил писмо до министерството с искане да се разреши пускането на Помпената станция в Градската градина. “Водата така или иначе е забранена за пиене и готвене, поне хората да имат за битови нужди. Разбирам ги много добре. Един кладенец да разрешат да пуснем, решаваме проблема. Но без разрешение на РЗИ няма как да пуснем помпите”, обясни Марков.

  Шефката на РЗИ в Хасково д-р Соня Димитрова пък изпрати топката в “Басейнова дирекция” в Пловдив. “Последните изследвания на водата в Помпена станция 1 показаха превишено съдържание на уран, над старата индикативна стойност от 0.06. Според новата норма съдържанието на уран не бива да превишава 0.03 mg/l. Питахме ВиК дали може да се смеси с вода от друг източник, обясниха ни, че няма такава възможност. Ако пуснат помпите в Градската градина, тази вода влиза директно във водопровода. Затова съм изпратила писмо до “Басейнова дирекция”, които контролират и отговарят за подземните води. Още не съм получила отговор от тях”, допълни д-р Димитрова.

  Така проблемът се завърта в омагьосан кръг и очевидно никой не смее да поеме отговорност за такова решение.

  На потърпевшите хасковлии не им остава друго, освен да пият една студена вода.

  Но не от чешмата.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   По
   Потребител
   25 -5
   14:38, 24 авг 2018
   Този Лозев и този Марков за нищо не стават. Като развалена латерна са. Празни приказки и никакви реални действия. В това ВиК има много излишна администрация-управител, за. управител, гл. инж., които нищо не вършат а общо заплатите им са хиляди левове-много кубици вода. Така и ще си стоим в безводие и безхаберие.
  • 2
   Ko
   kovo
   18 -3
   14:54, 24 авг 2018
   Г-н Кадиев, ние Вашите съграждани, можем само да Ви съчувствме. Вие нямате вода за миене, а всички граждани купуваме вода за пиене и готвене. Колко време трябва да продължава? Къде е госпожата с "приплакващия глас" ? Може би това бе целта.
  • 3
   Чу
   Чудно
   26 -4
   15:23, 24 авг 2018
   Чудя се как депутата Добрев все още не уволнява своето протеже -Марков! Колко още лета ще изкараме с тези недоразумвния на природата! Управата на вик измъчва себе си, измъчва и населението на Хасково с безводие и мръсна вода! Ами като не можете да се справите се отеглете с достойнство, преди вашите имена да станат нарицателни за хаоса в града ни!
  • 4
   Ки
   КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
   18 -4
   15:56, 24 авг 2018
   ЧУДНИЧ Ти видял ли си някога българин захапал кокала да го пусне Това никога не се е случвало и няма как да се случи Така стоят нещата и с Марков и другите гербери в ви к Пий студена вода и чакай следващите избори ако е късмет може и да свалят МАРКАТА
  • 5
   Пе
   Петя
   19 -5
   15:58, 24 авг 2018
   Този Марков за никъв не става, не знам още колко време ще трябва да го търпим и да плащаме тая скъпа не годна за пиене вода!
  • 6
   По
   Потребител
   22 -2
   16:16, 24 авг 2018
   Лозев, като има много скрити аварии, работата ти е да ги търсиш, намериш и отстраниш а не-празни приказки и да стоим вмирисани.
  • 7
   По
   полуемигрант
   23 -2
   16:22, 24 авг 2018
   Това са възможностите на дриймтима на Делян Добрев. Какво искате от човек без висше образование, а само с една бакалавърска степен в областта на изкуствознанието. Този човек не милее за Хасково, а само за хора като Тенчо Лилянов и роднините си. Кога си е идвал в родния град за последно и да се срещне със съгражданиети си, кога ги е изслушал, кога е решил някой техен проблем, вдигнал ли е телефона на някой свой хасковски приятел? Няма такива неща. Ситен егоист, дори с кадруване не се занимава, защото това прави неуравновесеният му баща. Като дойде време за избори ще ни обикаля пак да ни ухажва, но ние помним. Той ни довлече това недоразумение Беливанов и не може да го махне, защото недоразумението е жадно за власт. Ние сърбаме попарата на хасковските бездарници и протежетата им. Не щем дрийм тим , а искаме нормални хора , които разбират от работата си да ни управляват. Все още не всички такива са зад граница.
  • 8
   Ги
   Гинка
   14 -1
   16:47, 24 авг 2018
   Във Вейкато кой да работи като има само пенсионери. Виж сега Катя инкаса....... има 39 години трудов стаж, пенсионирана е и взима заплата и пенсия общо 1140лв. Все разправя на шараните, че не й стигал стажа да се пенсионира. Пък все я гледам по лафките да търка картончета.
   • Ба
    бай Пешо
    14 -2
    17:43, 24 авг 2018
    А Каракехайов, който от години нищо не прави а си взема заплата-1700 и пенсия-800. А все едно, че го няма. На топа на устата са Марков, Лозев а като че ли главния инженер само трябва да получава а нищо да не прави. Ей хитрец-Андрешко. А че Марков трябва да го махнат отдавна трябваше да стане, за да се подобри нещо в това ВиК.
  • 9
   Докато гласувате за "бивши" червени копелдаци от БКП, за техните деца и внуци така ще бъде! По съветски гласувате, по съветски ще живеете. Хак ви е!
  • 10
   Ке
   Кенанския Маймун
   11 -2
   17:41, 24 авг 2018
   след Революцията , всички Гербери в панделата и за да си изплащат греховете във верiги и ще копат и сменят Хасковската канализация на ръка ...
   А бившия кмет Гочето като баш крадец ще бъде "Отговорник барака" на Затворническия отряд
  • 11
   :)
   :))
   8 -9
   18:24, 24 авг 2018
   Тенденцията в целия свят е питейната вода да намалява,проблемите не са само в България и само в Хасково.
   Истината е ,че не може цялата държава да върви надолу ,а ние да искаме нещо да цъфти всичко е свързано.
   Нападате ръковдството на ВиК, Община Хасково, и всички институции ... Когато дойдат избори си стоите вкъщи дори не отивате до урните и цъкате с уста,че нищо няма да се промени. Вие самите не се променяте искате нещо друго да се промени. Как всеки българин харчи повече, отколкото получава ?! Има 10 коментара в статията като по-всичко си личи ,че са писани от 2-ма драскачи,които нажежават обстановката защото идват избори. Да, живеем в демократична и свободна държава, но всеки е отговорен. Нима всички ,които пишете и четете сте ангели ? Мислите ли,че бихте се справили по-добре на ръководна позиция? Колко от пишещите са били работодатели на повече от 10 човека ? Тогава ще може да разберете,че всеки от тези 10 служителя си имат своя история,свое мниение,свои проблеми и никога всички не са в едно настроение.
   В случая статията е за Вик , коя е вашата алтернатива ? Емил Георгиев ? Не мрънкайте говорете с имена, предложете специалисти , дайте своите предложения за справяне с кризата. Младите хора бяга от България и специалисти има ,но не достатъчно за всички сектори.
   Докато четете помислете и напишете Вие с какво сте допринесли за възхода на България и в частност Хасково, с какво сте били полезни на обществото ? Досега работили ли сте държавна работа ? Лесно ли е в частния сектор ? Свикнали сме много да гледаме в чуждата паница и да не мислим как ние да сме по-добре :)
   • По
    Потребител
    7 -4
    19:31, 24 авг 2018
    Стига празни приказки. Не става въпрос за някакъв супер специалист а за работещ управител и администрация. Не такива дето не слизат от джипове те но по частни маршрути. А ти напиши какво е направил Марков или новоназначения зам. управител. А иначе - никога Емил Георгиев.
   • Ус
    Усмихнат
    8 0
    20:58, 24 авг 2018
    С някои неща които си писал съм съгласен но не мога да се съглася че живеем в свободна и демократична държава.Купени гласове и контролиран вот(държавните служители гласуват за управляващите които са ги назначили 90% на партиен принцип и без никаква професионална компетенция за заеманата длъжност) и да не забравим "мъртвите души"които някои казват че са около милион.Това ме кара да нямам куража да кажа че живеем в демократична държава. Като прибавим и негласуващите които спомена излиза че "демократично избраните политици" нямат почти никаква легитимация.Никога не съм бил държавен служител защото за това обикновено трябва да си близък до управляващата партия а аз не ги харесвам всичките еднакво .Дори и да има някой политик който иска да работи за просперитета на държавата и по-малко да краде то той е натикан в някой ъгъл.Не разбирам и защо ние трябва да даваме идеи за решаването на проблема и да предлагаме кадри.Как да ти предложа решение и подходящи кадри като съм некомпетентен по водоснабдяването.Наивно е да искаш съвет от некомпетентен.Решаването на проблемите е работа на назначените за това хора и ако не бяха борбите кой да открадне едни пари вече трябваше новите кладенци да достаят вода за града.И какво общо има настроението на служителя с това че той трябва да си свърши работата за която е нает.Това означава ли че ако например любимият ми футболен отбор загуби тази вечер то ръководителят ми утре трябва да ме утешава и да ме моли да си свърша работата която ми е задължение?
  • 12
   Ба
   бате Ж
   8 -7
   18:36, 24 авг 2018
   Тоя с емотикона е май професор-лаладжия-гербер!!!
   Що не си написа името,бе усмивко????
   Иначе докато не изтребим до крак гербаджии няма да има българия!!!!!!
   • :)
    :))
    6 -2
    18:43, 24 авг 2018
    Май си зададе някои от въпросите "бате Ж" , може би успя и да си отговориш .и някак си след това агресира :)) Манталитет,възпитание и прочие.
    Бъди здрав , ако изтребването те прави по-щастлив,жалко.
    ГЕРБ,БСП,НДСВ,ДПС и др. са едни и същи личности години наред. Коя е твоята алтернатива ?
  • 13
   Ха
   Хасковски новини
   5 -1
   19:11, 24 авг 2018
   Всеки ден новини за ВиК , само това ли се случва в областния град ?
  • 14
   12
   123
   5 -3
   19:48, 24 авг 2018
   по закон вик трябва да доставя питеина вода . консултираите се с адвокат дали може да се осъди вик за неустойки
  • 15
   Зр
   Зрителя
   4 -4
   08:03, 25 авг 2018
   Някой много много иска поста на Марков - то бива нахалство и наглост ама толкова не бива. Работата май е глада по силен от тока :):):). Нервите на безработни глобални и локални мениджъри и управители на издържат вече но....съдба - ще гледате ВиК през крив макарон само.
   • Sm
    Smeshko
    1 -3
    21:40, 25 авг 2018
    Ти си куку
  • 16
   Ви
   ВИК
   4 -3
   10:03, 25 авг 2018
   Така щяло да бъде в целият квартал. На ул.Люлин също няма вода....Г-н УПРАВИТЕЛЯ на ВИК заяви че, не може да направи нищо по въпроса.Това беше обяснението му относно проблема с водата.

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020
  Последни новини