От х:

Днес в x:

Ремонтират съоръженията в най-тежко състояние - общо 17 по магистралите

Информирахме премиера Бойко Борисов за ремонтите на съоръженията в най-тежко състояние, които са общо 17 по магистралите. Вече са ремонтирани 7 от тях по двете автомагистрали, като в момента се ремонтират 5, 3 от тях са на автомагистрала "Хемус. Става въпрос за съоръжението Коренишки дол при 37 км, съоръжението на 33 км в посока от Варна към София при тунел "Витиня", съоръжението "Потоп". Това обяви регионалният министър Николай Нанков след срещата си при премиера Борисов.

"Има и две мостови съоръжения на автомагистрала "Тракия" - на 20 км и на 37 км, което беше компрометирано след прелелия язовир край Ихтиман. Ресурсът за това е над 130 млн. лева. За два моста на автомагистрала "Хемус" и един на автомагистрала "Тракия" ще създадем необходимата временна организация на движението, за да ги ремонтираме", обясни още министърът.

Нанков се обърна към шофьорите и призна, че със сигурност им е тежко, но ги призова да бъдат търпеливи, защото всичко това е за тяхната безопасност.

"В пикови часове в почивните дни се образуват задръствания, но това е, с което разполага държавата, за да може нашите пътища да гарантират безопасното придвижване. Тежкотоварните автомобили по автомагистрала "Хемус" са изведени по алтернативен маршрут, но съм убеден, че до 1 ноември ще приключим с тези ремонти и ще възстановим движението по тях", каза още министърът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини