От х:

Днес в x:

Руското следствие купи от Китай "магическия куб" за проникване в смартфони (видео)

Продуктът iDC-8811 Forensic MagiCube е смятан в Китай за ключов за киберсигурността в и разследванията в дигиталното пространство. Системата на компанията Xiamen Meiya Pico Information ще работи с израелски софтуер.

Системата, кйоято пробива защитата на смартфони и други устройства, е била закупена от Военното следствено управление към Следствения комитет на Русия (СКР), съобщиха деловото издание РБК и руската редакция на BBC.

Предполага се, че това ще позволи на разследващите да получат достъп до активността на всеки в социалните мрежи.

Информацията, че следствието е придобило подобни системи, е достъпна на сайта, на който институциите в Русия обявят покупки и обществени поръчки. Според информацията купувачите са военните управления на СКР в два военни окръга - Централния и Източния.

Според BBC въпросната технология може да прониква в устройства с операционни системи iOS и Android и да извлича от тях данните на собственика, Може и да получава информация и от Twitter и да декодира историята на разговорите в чат приложенията, а представители на компанията посредник, продала технологията, твърдят, че времето за "проникване" в iPhone 7 или 8 може да спадне до 9 минути с китайските устройства вместо дни.

Цитираният от в. "Комерсант" експерт по информационни технологии Сергей Вилянов предполага, че става дума за "пиар история" от страна на китайската компания. Същевременно решението на руските власти да си набавят подобни машини е част от усилията за контрол над размяната на съобщения, който според службите и други институции има за цел единствено да се повиши сигурността в Русия.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини