От х:

Днес в x:

12-годишно мексиканче ще следва биомедицинска физика в Националния университет

В понеделник, с любимата си плюшена играчка в ръка, 12-годишният Карлос Антонио Сантамария ще започне курсовете си по биомедицинска физика в Националния автономен университет на Мексико, ставайки най-младият му студент, предаде Франс прес.
 
"Главната ми цел е да доставя нужните базисни елементи, за да може лекари и биолози да решат биологични проблеми“, каза Карлос на пресконференция в университета.„Ако успеем въз основа на клетъчни органели да създадем клетка, която сама се поддържа, ще е възможно да се лекуват всички болести", допълни малкият талант.
 
Според учени от университета, Карлос е с високи когнитивни способности.На 12-годишния студент обаче не му допада да го смятат за гений. Той признава, че изпитва "жажда за знания", но майка му е загрижена най-вече синът ѝ да изяде закуската си.„Ще вляза в сградата на университета с плюшената си играчка“, увери Карлос.
 
Тя изобразява пума - талисманът на футболния отбор на университета. Макар да не е фен на футбола, момчето подкрепя университетския футболен отбор. То харесва игрите от типа „Конструктор“ и видео игрите.
 
Когато не е залегнал над учебниците, Карлос чете класическа литература. „Наскоро прочетох „Дон Кихот“ и „Сто години самота“, довери той.
Източник: dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини