От х:

Днес в x:

Задържаха двама 17-годишни за трафик на 29 иракчани

Двама 17-годишни са задържани за трафик на мигранти, съобщиха от държавното обвинение. Непълнолетните са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура в Свиленград по бързо производство за това, че вчера /1 август 2018 г./ превели незаконно мигрантите от Гърция в България в село Мезек. 7 от иракчаните са непълнолетни деца.

Двамата обвиняеми и чужденците са били задържани от служители на „Гранична полиция“, след като влезли по „зелена граница“ на българска територия. Чуждите граждани са настанени в Миграционен център. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите И.С. и Д.Т. са задържани за срок от 72 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Това са "патриоти" като Динко и Перата, които обираха мигрантите, а ако мигрантите нямаха достатъчно пари ги връщаха в Турция или ги връзваха със свински опашки в нарушение на няколко закона и си правеха пиеар на квичащото от кеф население. Задържаните непълнолетни деца са само машите и ще операт пешкира, докато организаторите на каналите през "непреодолимата" десетина милионна ограда на Борисов ще се покрият за известно време, докато намерят нови маши да им вършат работата.
Последни новини